Taggad inför 2010!

Nu har jag inhandlat mitt allra sista godis! Imorgon börjar en helt ny livsstil och ja, ett helt nytt år fullt av nya möjligheter och mål! :D ÅÅ vad jag ser fram emot år 2010!


Tänkte åka in till stan och se om jag kan hitta mina vegetarian-böcker så man kan vara lite förberedd inför starten imorgon. Sedan blir det jobb mellan 16-21. Kommer bli en soft nyår, och en frisk start på 2010 då jag inte kommer ha en ut-och-in vänd mage, dundrande huvudvärk eller dylika symtom! Känns bra :)


Detta är alltså nyårslöftena:

♣ Vegetarian, max 1-2 måltider/veckan får innehålla fågel eller rött kött.
♣ Enbart hårt bröd
♣ Ingen glass, chips, bullar, kakor, snabbmat och inget godis
♣ Ta körkort
♣ Lägga undan halva lönen till Australien-resan och en framtida lägenhet



Ska även ta mig i kragen nästa vecka och gå till vårdcentralen och luska ut om min kära förkylning kan få en snabb död inom kort. Inne på tredje månaden nu, känns inte tipp topp måste jag säga. Ska nog köpa träningskort på Friskis & Svettis för våren också... billigt och bra.



GOTT NYTT ÅR FÖR SJUTTON! :D
Ha en dunderskön kväll mina vänner,
vi ses nästa år ;)




Usch, godis är inte så gott egentligen...

Monster veckan

Kan inte sluta tänka på Avatar.




Är även mitt i min monster vecka. Har nu jobbat fyra utav åtta arbetspass på raken, är sjukt trött men har mina eyes on the price - en fet lön i januari! Imorgon jobbar jag kväll vilket innebär en efterlängtad sovmorgon och inget nyårsfirande, för på fredag ska jag upp innan tuppen igen. Men, det kommer bli en mysig kväll med mamsen, skagenröra på avokado, lite toast och mousserande till det! Inte helt fel det heller ;)


Ikväll har jag faktiskt klätt upp mig lite, fått på mig lite smink och ordnat håret. För en gångs skull. När alarmet ringer 5.30 finns inte en jäkla hjärncell över till att ens fundera på smink eller fixa håret. Imorse tog jag fram rågsikt i stället för havregryn... trött?
Senare ikväll, för att fira min första lediga kväll och morgondagens sovmorgon, ska jag iväg på filmkväll hos A :)
Känner mig genast lite snyggare, lite säkrare och lite piggare!



Vi hörs imon!









Visste ni att ...

Avokado kommer från aztekiskans ahucatl, som betyder testikel eftersom frukterna hänger i par från de 20 meter höga träden. Uttrycket anammades av de spanska kolonisatörerna och kom efter ankomsten till den Gamla Världen på grund av ljudlikheten att alltmer närma sig ordet advokat. I Frankrike måste man förstå av sammanhanget om den talande syftar på en päronliknande och fet frukt eller en jurist. Och tidigare sade vi svenskar advokatpäron och advokatträd.           "Äkta vara", Mats-Eric Nilsson

Detta är bara ett lite utdrag ur denna magnifika bok som avslöjar allt och lite till om den mat vi konsumerar. LÄS DEN.


Idag reste Andrea och Marielle iväg till Thailand! Jag mötte upp dom på Arlanda, vilket ligger nästan granne med pappas hus, och det blev lite drama med ett pass men allting ordnade upp sig till slut! Dom kommer komma tillbaka som brända pepparkakor båda två, så nu har jag tagit ett "före"-kort för att dokumentera.


Fina flickor!


Efter Arlanda drog jag på shoppingrunda! Weho :) Två jeans, en kofta, en topp, ny fräsch kalender, lotion och jaa ... känner mig helnöjd! På måndag blir det Sneakers N Stuff efter jobbet, sedan är man komplett!

Ha en skön helg everybody







Julafton!

God dag på er alla,
Det är så härligt med julafton! Åh, jag älskar det! :) Från frukosten till kvällen och slutklämmen på Julaftons-tv:n Svensson, Svensson. En traditionell julfrukost i vår familj består av varm choklad med vispelgrädde, mammas hembakta vörtbröd och gott pålägg på det. Någon saffransbulle och lite pepparkakor. Ibland blir det även tomtegröt, men den ska vi ha till middag istället i år. Jag är med andra ord sjukt mätt!

Ville bara önska er alla en riktigt God Jul :)









Fina tider

Imorgon kommer bli en härlig dag!
Först av allt: Lönen. Får dallrande hjärtslag av glädjen som uppstår när jag tänker på det! Sedan ska jag även julhandla efter jobbet. Blir första julklapparna faktiskt. Varken haft tid eller pengar till att köpa de få och små julklappar förens imorgon. På kvällen ska jag möta upp mami och syster för vi ska äta grek till middag! :D Ska bli mysigt med ett restaurangbesök med familjen för ovanighetens skull.


Åh, Sneakers N Stuff börjar deras mellandagsrea på lördag! Gissa vem som kommer hänga vid deras portar när de öppnar ;) Har många saker att inhandla känner jag. Hittat fyra böcker om vego, både som fakta och kokböcker, asbra grejor. Jag ska verkligen gå all in på min nya livsstil. Och angående livsstil. Läs "Äkta vara" av Mats-Eric Nilsson för guds skull! Ni kommer dö av äckliga och förgiftade organ annars! Fy blä blä blä blä vad äckligt det är med industriell mat! Inte ok alltså. Helt sjukt vad skit vi proppar i oss för att vi inte vet bättre.
Nej, hemlagad mat från grunden är det mest hälsosamma man kan äta. Inget jäkla lätt-trams inte. Alla lättprodukter är bara ännu mer onyttiga och fullproppade med emulgeringsmedel och E-nummer för att fylla ut det normala fettet som de tagit bort. Var kloka och ät produkter med normal fetthalt så gör ni både industrin och din kropp en tjänst!



Nej ojoj vad tiden drar iväg. Ska upp tidigt imon så det är dags att lägga huvudet på kudden och sova. Men, först ska jag se ett avsnitt av Veronica Mars ;)

Natti natti

Tick tack, tick tack

Jaha jaha. Så var det dan före dan före dopparedan. Och! Imorgon kommer lönen! Bästa dagen på hela månaden!
Snart bär det av ut i vinterkylan som hemma hos mig ligger på -11.5 grader kallt, för att pulsa iväg till jobbet.
Tycker klockan går vansinnigt snabbt idag. Varje gång jag tittar på klockan så visar den bara mindre och mindre tid kvar hemma och mer press på att jag verkligen borde gör mig iordning nu.

Förresten! Ringde och snackade med min körskola igår, frågade lite om intensivkursen och vad som gäller, schema etc. Idag ska jag prata med chefen om vilka veckor som passar bäst - blir endast kvällsjobb under denna period nämligen. Ska bli stört kul detta :) I februari, då smäller det!




Nej, nu ska jag rycka upp mig och plocka fram vinterdressen, borsta lite tänder och sådant trevligt.
Ha en bra dag mina vänner!



20 December och Grattis Mormor!

Nu är det bara tre dagar kvar till lönen! Ska bli så underbart att se dom fina siffrorna på mitt konto :)
Tror jag ska köra en liten julshopping efter jobbet på onsdag för sedan är det julafton!! Älskar julafton med min familj. Det är alltid så himla mysigt att umgås med kusinfamiljen, se Kalles Jul, vilket är en självklarhet och kommer alltid att vara, äta god mat, dricka julmust (premiärdagen för i år!) och det absolut viktigaste på julaftonskvällen är Karl-Bertil Johnssons Jul! Helt underbar.

Idag har jag varit på tårtkalas hos mormor, som fyller 83 år idag, och proppat mig full med en smarrig vaniljtårtebomb samt massa kakor på det. Jag tänker lite på att nu har jag tio dagar kvar av onyttigheter, sedan ska jag faktiskt avstå allt sådant! Lika bra att passa på med andra ord ;) Ikväll blir det god lax med pesto, sallad och potatis till middag och en relativt tidig sänggång, jobbet kallar imorgon bitti.
Oh la laaa! Ser att första avsnittet av Veronica Mars säsong 1 är klar. Mycket bra serie mina vänner!


Nu ska jag kika på min körkortskurs, kanske boka en provkörning till och med ;)
Ska bli så kul detta. Ser fram emot hela våren med jobbet, Aktiekursen och körkortet!

:) Tjingeling!













Drag var det här ja!

Idag fyller min fina vän Andrea 20 år!!! Vi hade en väldigt rolig kväll igår i hennes ära och hah, har alla bevisen på att det blev en lyckad kväll i form av upp-och-ner, ut-och-in, bak-och-fram känslor i mag- och huvudpartierna. Kan man få hjärnskakning av alkohol? Mycket trevligt var det hela i alla fall! Och tur var det väl att vädet gjorde uppehåll just igår... nu börjar snöfallet igen. Man skulle nästan kunna tro att det var ett sign från Väderguden själv!
Tack för allt baby och grattis igen <3

Imorgon är det söndag och betyder därmed slut på helgen. Min kära mormor fyller år och ska självklart firas med lite fika på dagen :)
Och snart är det slut på året, bara 12 dagar kvar. Sedan är det nya regler och annan ordning som gäller på den här lilla fröken. Nya matvanor framförallt. Ska bli näst intill vegetarian med kanske 1-2 mål/vecka som får innehålla kött. Däremot ingår fisk i vego-kosten. Firre är bra grejor!


OCH. Jag är typ frisk nu. Det är bara lite efterbliven slemhosta kvar! Så ingen träning nu heller. Får sikta in mig på nästa år helt enkelt. Det har varit en all in soffa-liggar-dag med knäckebröd och ett himla pimplande av blåbärssoppa, och på den banan kommer nog kvällen att fortsätta. Stardust visas på kanal 4 ikväll och är en himla bra film. Det är som givet!




Nu tänkte jag städa upp på mitt rum, ser ut som ett a-hole just nu, om man inte svimmar på vägen upp vill säga...
Ha en sjukt trevlig kväll!


Das Friday has come!

Imorgon är det äntligen fredag! Då blir det upp tidigt och jobba dag och sedan ut till Gustavsberg och träffa Andrea med flera :) Lite mys och trevligheter och sedan in till stan för att shaka some boooty! Känns som man har en skön heldag framför sig! :) " I Gotta Feeling . . . "


Hmpf, låter som grannarna övanför spelar bandy?! Klockan elva på kvällen? Vafalls!!?
Kommer bli en asbra helg denna mina vänner :)

Stor kram!

Snöstorm

Vilken snöstorm vi har fått! Det bara viner om fönstrena och ser allmänt bitit ut :/ Usch, kan inte sluta tänka på de stackars krakar som inte har något hem. De som sover på gatan och som inte kan krypa ner i en trygg säng och gå ganska ostört igenom en vinter, som majoriteten av oss kan. Blä. Ska gå föbi Klaragården på vägen till jobbet och lämna kläder som jag rensade bort för någon vecka sedan. De hemlösa behöver dom mer än kassen de står bortglömda i. Se mer på: Klaragårdens hemsida

Ikväll gäller jobb i allafall. Täckbyxor och dunjacka, halsduk upp över ansiktet och mössa. And that´s the way the cookie crumble today!



Ska nog tappa upp ett bad och köra en relax, vrida upp volymen, olja in sig och kanske lägga gurkor på ögonen?
Varm kram på er!


Hosted by Björn Borg

Haha, jag är så sjukt uttråkad på min vardag just nu! Kanske därför jag anmälde mig till Spread the Spirit - Flashmob som ska visas på lördag i city. Man ska dansa runt i underkläder (?) haha, galet! Björn Borgs idé . . .
Så det blir lugnt med drickan på fredagen med andra ord, får ju inte komma dit med magen ut-och-in och dundrande huvudvärk om man ska visa lite dancemoves för befolkningen!



Okej, nedräkningen till lönen har officiellt börjat. Dagar kvar: 7


Swing along
Nu skulle det vara skönt med en långkalsong!




Snön faller ner, Tidelipom!

VINTERLAND! Det bara öser ner snöflingor! Nästan att man vill dra på sig täckbrallorna och slänga sig på marken och bara ta emot den kalla blöta vinterlyckan, flaxa med armar och ben så det blir änglar kvar och sedan gå in, dricka varm choklad och känna barnasinnet le det bredaste leendet på väldigt länge.

När det snöar så här känns det som att tiden står stilla. Allting antar samma färg och snöfallet ger ett stillsamt lugn. Mysigt :) Mitt liv står ganska stilla för övrigt, hah. Blir lite bättre när lönen dundrar in om en vecka, men det känns som att 2010 gärna kan ta vid nu! Jag har så mycket jag vill och ska göra det året :)

OMG. Mina smaklökar har hoppat över bord! Känner inte smaken av någonting längre... blir så trött på den här förkylningen, tror den har blivit kronisk!
Men men, går väl över till nästa år . . .





Nu ska jag ta och anmäla mig till vårens kurs  :)
Ciao!



Brum brum

Så sitter man med munnen fullproppad med polkagrisar, en Bert film spelandes i bakgrunden och en nöjd känsla efter en snabb biltur med pappa. Det var ett par månader sedan sista gången jag satt vid ratten och trots snöfallet så gick det så himla bra!  Dragläget och allt gick som smort :)
Blir nog inte så mycket mer körning idag för snart lägger sig mörkret, men imorgon ska jag skjutsa oss till tågstationen :)


Nu ska här fikas... ååå vad det är härligt att vara ledig!






No flow ...

Kan börja med att säga att nummer 13 verkar vara mitt otursnummer. Har varit så klumpig redan från det att lunchmaten skulle tillagas på morgonkvisten till det att jag gick in i saker på jobbet och sedan kom på att min nyckelknippa, inklusive nyckeln till hänglåset som sitter på mitt skåp, låg kvar i min jacka. Inlåst. Det blev världens projekt att försöka slå bort låset, och bra som jag är köper jag bara stensäkra lås! Söndag menas med  ingen vaktmästare eller dylikt på plats, så vi införskaffade en sådan där stor avbitare och tillslut fick vi upp skåpet! Under dagens gång har jag även lyckats drämma in handen i en stol... Skulle knyta igen en bajspåse och ville absolut knyta hårt! Och fått splitter i handen från mitt hänglås då jag själv försökte mig på att bryta upp skiten med en skruvmejsel. Usch vilken dålig start på dagen det har varit!

Trots allt har det varit en lugn dag, och skönt känns det med två hela dagar ledighet framför mig :)
Lucia har inte blivit firad i år. Aldrig känt mindre julkänsla än i år och definitivt inte heller när man är på jobbet.
Men men, man kan inte få allt!



Hoppas ni haft en skön helg,
So looong! ♣


SNÖ

Snön utanför har lagt sig som en tunn hinna över marken nu och det bara fortsätter att singla ner vitt vitt vitt! Härligt med snö nu när det ändå är december och snart jul. Förväntar mig dock inte att det ligger kvar till julen men, det ger iallafall en mysigt känsla och det lyser upp i mörkret :)
Alltså, hög mysfaktor på snö!


På jobbet var det lugna bullar utan fikabröd denna gång. Helt underbart! Samvetet är några kilon lättare och suget finns inte ens efter något att tugga på. Me like big time!



BTW. Såg min syssling en snabbis på TV nyss! "Landet Runt" var i Österbymo och filmade Cabaret, musikalen hon är med i och som jag var nere och såg för några veckor sedan. *Stolt familjemedlem*

Nu får ni ha en fortsatt sooooft lördagkväll,
Själv ska man dyka in i duschen och shaka loss där med lite

"Dont stop, make it pop
DJ, blow my speakers up
Tonight, Imma fight
Til we see the sunlight
Tick tock, on the clock
But the party don´t stop, no
W
oah- oh oh oh
Woah- oh oh oh ..."







Wazzaaaaa, it´s friday!

Yes, jag kom upp imorse! Vaknade runt 7.30 av att katten virrade sig in och skulle ut men ändå inte, och jaa ... det hela slutade med att vi somnade om och gosade ner oss bland kuddar och täcken. Han, utsträckt som en korv mitt i sängen och jag, lite halvt inpressad med lite mindre svängrum för benen än innan.
Gick sedan fint upp när alarmet tjöt igång 9.00! *stolt*

Känns dock som att jag har ett sår i halsen/gomen, gör sjukt ont när jag sväljer och pratar iallafall. Får hålla låda på jobbet idag och låta gamlingarna stå för snacket.

Känns som det är läge för en film nu. Year One står på spellistan och är redo att rullas igång!
Jobb ikväll igen och sen hem och chillpilla inför helgens morgnar.




Ha en schööön fridaay everybody ;)
Verkar som om solen skiner lite idag ... får bli en promenad till affären och köpa soppa.



Say cheese!

Sov till halv 12 idag, förstår inte hur det kan gå till!? Jag sover som en extremt trött tonåring nu för tiden, vilket inte gäldjer mig alls! Hör inte ens väckarklockan :/ Måste bli ändring på detta, speciellt inför helgen... jobbar dag både lörag och söndag vilket betyder väckning kl 5.30.

Så, min dag har i princip försvunnit med sömnen och snart är det dags att åka till jobbet. Vaknade med halsont nu också, det blir inte bättre alltså. Bajsförkylning! Känner att livet ler lite extra stort idag ...





Nä, man kanske ska fixa lite lunch på frukosten hö hö.
Trevlig daaag allihopa!


Dagens fotavtryck

Livet är bra härligt! En ledig dag är bra härligt! Kesha - Tik Tok är sjukt bra härlig!
(Dra med musen över hålet)

En lunch i Forum med två fina vänner och lite rundgång i butiker efter det var en skön start på dagen. Nu har hemmet förvandlats till min egna lilla "Studio". Sjukt roligt! Något av det bästa som finns är att vrida upp volymen så det pumpar bra musik ur högtalarna och bara släppa lös på smink, spray, vax och kameran.










Kompis, det går bra nu ♣

Tack, men...

Nej tack. Jag tror jag har blivit antagen till Sjukgymnastutbildningen som startar nu till våren.
Känns inte helt 100 alltså, dessutom vill jag jobbajobbajobbajobbbajobba nu i vår så man kommer någon vart med bostad och äventyr!

Bra att veta att betygen var clean iallafall ;)



Har varit inne på Juristutbildningen sedan i våras när jag kikade runt, det är så intressant sådant där ... mänskliga rättigheter, rätt och fel och ja ...
Vill nog sikta mot att syssla med miljöfrågor, rättigheter, ekonomi av något slag eller dylikt.






Liten update sådär på kvällningen!

Nyårslöften om en bättre livsstil

Nytt och fräscht ska alltid starten på ett nytt år vara.

Har gjort mig lite fler nyårslöften att hålla:

  1. Äta mer vegetarisk mat än allkost
  2. Endast äta hårt bröd
  3. Förbud gällande: Godis, chips, kakor, bullar och glass mellan 1 januari - 7 april. Detta för att vänja av sig behovet och få bättre rutiner. Fikarasterna och chokladlådorna på jobbet kan ju slänga sig i väggen nästa år ;)
  4. Lägga undan hälften av lönesumman till sparkontot varje månad, från och med februari.
  5. Ta körkort


Blev inspirerad av Mr T och hans nya hälsosamma projekt för nästkommande år, samt att med även en miljöinsikt på det hela, så mår både jag och världen bättre av att inte äta så mycket kött. Koldioxidutsläppen kommer till stor del utav köttindustrin. Det är dags att ta lite ansvar för kroppen och framtiden känner jag!

Gymkortet går ut i mitten av januari också... Hmpf! Funderar på vart man ska utöva sina spinning och bodypump-pass sen? Om man ska våga sig på att börja på fotboll igen, eller friidrott kanske? Gym är ju mycket flexiblare, med tanke på att jag jobbar både dagar och kvällar. Värt att fundera på iallafall!


Imorgon är jag  l e d i g !  Ska avnjuta en lunch i Forum och sedan bara ta dagen som den kommer :)
Nu ska jag kolla in roliga utbildningar och kurser som kanske kan passa mina intressen och ambitioner,
tror att sjukgymnast inte alls är det jag trott att det varit :P Bra att få en inblick i yrket innan man sätter sig vid skolbänken.


Go´kväll!
:)

Inför år 2010

Nästa år är det mycket som ska bli utfärdat! Då kommer jag äntligen ha en bra inkomst och bra saker att spendera siffrorna på.

Exempelvis :
1) Intensivkurs Körkort
2) Aktiekunskap, kurs
3) En kort resa på våren och en långresa till hösten.
4) Köpa en bubbla!



Imorgon börjar jobbveckan. 6 dagar utav 7 möjliga är vad som står på schemat. Ska bli schysst .. kanske kan komma igång med träningen igen snart också.


Börjar kanske bli dags att nanna,
men hoppas helgen har vart lika rolig för er som den har varit för mig ;)
Ciaaao!


Me like!

Aloha!
Idag är det så mycket som lördag och jag är leedig!
Det blev en utekväll igår trots allt, en mycket rolig sådan också. Vi började på Hotellbaren Malmen med lite snack och några öl. Sedan bar det vidare till Marie Laveou. Skönt ställe med trevligt folk! Och tack till min kollega Andreas för en härlig kväll!

Veckan i sin helhet har väl mest bestått av jobb. Har dock köpt en fin juldekoration i tisdags, haha ..
För  vad vore en jul utan ...

...Arne Weise!
Nu kan julefriden lägga sig här i hushållet, hah.


Ikväll blir det utgång igen. Ska hänga runt lite i stan med goa vänner. Blir naaajs! :)

Nu ropar frukosten,
Have a very nice daay

Hard workwork

Go´kväll go´kväll!

Detta har varit en väldigt spännande dag bestående av enbart  j o b b .
Hoppade in och jobbade morgonpasset samt mitt schemalagda kvällspass. Gick riktigt bra ändå, inte lika tröttsamt som man skulle kunna tro!

Kvällspass imorgon igen, dock en härlig ledighet på förmiddagen och sedan är veckan slut, poff sa det!




Sov så gulligt allihopa!
K R A M

RSS 2.0