Återbetalning - Check!

Ser ni?! ÅÄÖ! Woho! Nu ser det genast bättre ut när man skriver! ;)
Det mest går bra här borta i Down under, idag såg jag att jag fått pengar tillbaka från min kära reseförsäkring, woooho! Och från ett flygbolag som tog dubbelt betalt när jag köpte en resa i Thailand. WOHOO!
Och det känns väldigt bra att få det överstökat, jag går runt och tänker på sånt här ända tills jag har det i min hand.
Jag har nämligen haft lite problem att få mitt TFN här, har ännu inte fått det och det gör mig tokig att vänta så länge!
Ska nog titta in på deras kontor innan jobbet borjar idag!
Så, nu måste jag sätta fart! Klockan är snart 09.00 här
KRAM!! :)

Snart april!

13:50, klockan ar snart tva och jag har precis stadat klart huset. Jag har hunnit med en lang harlig, slapp morgon i soffan framfor Wallace & Gromit samt atit frukost (tva ganger) och haft ett Skype-samtal med pappa. Och forsta tvatten ar i maskin.
Det ar min lediga dag idag! Wiiiie!
.
Solen skiner och for forska gangen pa 3-4 dagar kan man se en klarbla varm himmel.  Men an har jag knappt varit ute nagot. Bara gatt ett par ganger fram och tillbaka till soptunnan...
Jag far ta mig en promenad till Kopcentret har i Marrickville, The Metro.
.
Nu har jag tva monsterveckor framfor mig, utan en ledig dag forens.... DEN 7 APRIL!
I och med att jag jobbar pa Roxy och Fratelli sa blir det oftast jobb 6-7dgr/vecka... och sadant ar just fallet resten av denna vecka, natsa och borjan av nast nasta vecka. 15 arbetsdagar kvar innan jag har tagit lite semester-ledigt infor min fodelsedag :)
.
Ikvall ar Ben och jag bjudna pa middag hos hans foraldrar, sa om nagra timmar tankte jag baka appelpaj (utan Kelda Marsan vaniljsas) att ha med mig :)
Vaniljglass border funka??
.
Nu har det gatt ungefar 4 manader exakt sedan jag lamnade Sverige, och det kanns lite sorgligt att inte ha traffat familj och vanner pa sa lange... men jag trivs bra har och vet att jag snart kommer vara hemma, for tiden gar fort! Det ar ju snart pask och min 21-arsdag! I Australien ar det stort att fylla 21 ar, ungefar som 18,20,25 ar i Sverige, sa det blir nog lite kalas har borta pa den torsdagen! :)
.
Dags att aterga till hushallsarbetet/slappandet/promenad ut i solen!
Ma sa gott alla dar hemma :)
KRAM

Do do doododododoo

Hej Sverige!
Det ar fortfarabde morgon har i Sydney och jag har kollat pa underbara "Selma & Johanna" tillsammans med min frukost. Sa harlig film!
Att se Sverige och alla fina landskap och hus far mig verkligen att langta hem. Svensk sommar ar det inte mycket som slar!
Idag ar det fredag 18/3 och klockan har precis slagit 10.00, jag ska ivag till jobbet idag med, men borjar forst kl 13.00, vilket ar skont!
Denna veckan har det inte skett sa mycket... den har bara gatt valdigt fort!
I onsdags kvall akte vi in till en biograf istallet for att aka till klattervaggen, och sag "Rango" - ingen hojdare, tyvarr. Vi blev valdigt besvikna.
Onsdagen var min lediga dag denna vecka, sa jag slog till med att laga Svenska pannkakor, till Ben's fortjusning, som lite overrasknings mellanmal nar han kom hem fran jobbet! :)
.

Pannkakor med vaniljglass, blabar, jordgubbar och chokladsas!

Satt fint!

 

 

.

 

Det va en tjej - Do do dodododo do
Det va en grabb - Do do dodododo do
Dom simma ut - Do do dodododo do
...... SELMA & JOHANNA!




Ledig ledig ledig

Onsdag 16/3 kl: 09.00
ANTLIGEN ar jag ledig!
Efter att ha jobbat 9 dagar i rad sa kanns en ledig dag helig.
Idag ska jag inte gora mycket alls, tills Ben kommer hem fran jobbet. Da ska jag bjuda pa Svenska pannkakor och sen ska vi aka och klattra pa klattervagg!
NU har jag i alla fall anmalt mig till Kostvetarprogrammet infor hosten! Wohooo!
Kanns riktigt bra! Jag ar sa omotiverad att jobba med nagot som jag inte brinner for, sa det ar verkligen dasg att borja studera. Indeeed.

Mitt Roxy jobb ar roligt, och jag trivs bra dar, inte lika sena och langa dagar som pa Fratelli + att pa Roxy far man 30% rabatt (aven pa Quicksilver), wohoooo!!! Jag kommer shoppa varje daaaag :P
Ja ni, vet inte nar jag kommer hem exakt... ANtingen vantar jag tills jag vet om jag kommer in pa min utbildning och bestammer da, for... det kostar anda runt 10.000 SEK t/r och vet inte om jag kan betala sa mycket for att aka hem forst i juni for lite "semester" och sen aven i Augusti for ev. studier... Vi far se! :)
Ah, idag ar det fin bla farg pa himlen! Forhoppningsvis blir det varmt och man kan svanga forbi strandeeen. Det var helt underbart vader i helgen som var - men sjalvklart jobbade man hela dagen. Sen har det varit ganska mulet och regnat en del hittills denna vecka, Sa lite sol pa min kropp skulle vara harligt!
Nu ska jag aterga till att slappa. Har dock lite hushallsarebet att gora, disk, dammsuga, svabba och ordna i badrummet. Men det gar relativt snabbt! Det ar heltackningsmatta - saklart.



Skot om er dar hemmmaaa! :)
KRAM

Happy days!

Torsdag 10/3 kl: 23.45
Sydney ligger valdigt langt bort fran Sverige, men det kanns anda som att Sverige finns omkring mig nast intill overallt anda.
Tva pa Fratelli Fresh, ena Aussie vars pappa ar svensk, och den andra italienska men som varit i Laxå over en sommar for nagra ar sedan...?! Jag menar... haha, vad ar oddsen?
Och nu nar jag jobbar i en Roxy butik sa kommer det in ett par svenskar under dagens gang, och det blir alltid sa roligt att overraska dom med att prata svenska! Manga svarar pa engelska innan dom kopplar att man pratar svenska med dom...

Det kanns valdigt roligt att ha sa mycket Sverige omkring sig nar man ar sa langt bort.
Aven fast jag trivs mer och mer sa lovar jag er att jag inte kommer forsvinna bor fran Sverige. Men an har jag inte bestamt mig om hur lange jag ska stanna. Om ett par dagar nar Studera oppnar portarna ska jag ansoka till Kostvetarprogrammet infor HT 2011, sa det ar nog det langden pa denna resan hanger pa. Om jag inter blir antagen kan jag nog tanka mig att utnyttja mitt Visum till max och stanna i Australien ytterligare ett par manader. Men, om sa blir fallet har jag tankt mig en liten "semester" hem till Sveland for ett par veckor och krama om mina nara och kara! :)
Jag ar i allafall riktigt lycklig over att befinna mig i Sydney. Varje dag tanker jag "  HAH! Jag ar ju for fan i Sydney! I Australien! Wooooho!", "Jag aker till jobbet som alla andra!" Typ. :D haha... och jar har traffat en valdigt bra pojk har dessutom... :P
Jag jobbar varje dag i princip nu, men det ar helt ok. Roxy-butiken ar himla roligt och ganska slappt, sa det ar nastan som att vara ledig... fast man tjanar pengar!
.
Nu ar klockan sent, 00:15, sa det ar dags att stanga ner for idag. En mycket bra dag har det varit! :)
Stor kraaaam!

OVER AND OUT!


Jobb jobb jobb.

Mandag 7/3 kl: 11.35
Jag undrar verkligen vad det ar jag vill jobba med har i Sydney...
Stallet jag ar pa nu ar rimligt kul men det ar hemska timmar. Jag ar ju trots allt i ett annat land for att jag vill uppleva nagot annat an bara jobba,jobba,jobba... som det var hemma i Sverige.
Mina arbetspass ockuperar hela dagen, kl.10.00 - 20.30, man hinner inte med ett skit :/
Sa jag vet inte om jag ska saga upp mig och ta Roxy-jobbet enbart... men det ar ovisst om hur manag dagar/vecka det ar jobb...gah.
Jag vill ha ett jobb dar man borjar tidigt pa morgonen och slutar omkring 15.00, det vore nagot!
Vi far se hur allt gar, men det ar inte helt bra pa stallet jag ar pa nu... lite oraka puckar.
Meeen, det ar nog en bra ide att stanna dar ett tag sa man far lite luft under vingarna....
Idag jobbar jag fran 13.00-20.30, sa nu maste jag gora mig iordning!
Kram pa er!

Ledig dag!

Sondag 6/3 kl: 08;25
Jag far ofta minnen och kanslor fran Oland pa morgnarna. Vi ar mindre, jag och syster, och har vaknat i friggeboden, springer upp till huset dar mamma sitter p trappen med sin frukost i dom dar typiska Olands skalarna, med jordgubbar, mjolk och gradde. Satta pa Tv:n och hoppas att man inte missat morgon programmen, som t.ex. "Vintergatan" och "Sommarkalendern" (som var bra nar vi var sma - typ Salvestaden).
Jag langtar till Oland saaaa mycket. Det ar sa mysigt dar!
Men, nu sitter jag har i Sydney och tittar pa barnprogrammen (Australien har ganska daliga barnprogram, traaakiga nya animationer) tillsammans med min frukost klockan 8:30 pa en sondgsmorgon. Denna kombination far mig alltid att kanna mig ledig, vilket jag ocksa ar! Wehooo! Inget jobb idaaaag, for idag ska Ben och jag aka till hans foraldrarn pa "BBQ-Partaj" (vilket inte riktigt ar ett partaj i denna benamningen, utan mer utav familje-BBQ-get-together)


Ja ni, vadret ser lovande ut idag i allafall, det har varit ganska kallt de sista dagarna och blast,regnat och varit mulet flera dagar i rad. Men idag lyser solen pa morgonkvisten :)
Nu vet jag inte vad mer jag ska skriva , forutom att jag tappade min telefon i toaletten igar. batteriet svallde upp men telefonen funkar :) hah. Lucky me!
Hoppas ni mar bra hemma i SVerige, tanker pa er! :)
Kraam! ♣




Friiiiday

Fredag 4/3 kl: 08.25
Idag ar det fredag och dags att jobba igen. Hade min lediga dag igar, Sa skont! Fick mycket gjort faktiskt, tex. hamtade jag ut mitt korkort fran det Svenska Konsulatet har i Sydney, vilket betyder att jag nu kan kora lagligt i 3 manader innan jag maste ordna internationellt :)
Sa efter Ben hade slutat jobbet fick jag kora till Coogee och stranden! :) Wiie!
Pa mandag ska jag aven provjobba pa kladbutiken Roxy :) Fa se om det ar roligare an jobbet har har nu. Ar inte riktigt nojd om jag ska vara arlig, for langa dagar. 10-20:30, hela dagen firsvinner, och jag trivs inte alls med det. Kan inte gora nagonting alls pa hela dagen, forutom att fa ont i fotterna av att ha statt i 11 h...
Roxy hade liiite kortare arbetsdagar, dock inte Full-time. Men det loser sig :)
Vi far se!
Nu ar det forresten host i detta land, sommartiden tog slut med februari. Men det ar ca 26 grader varje dag anda, vilket ar himla skont :)
Nu ska jag borja gora mig iordning for jobbet!
Ha det sa bra dar hemma,
Kraaaaam

RSS 2.0