Skön dag

Så var det tisdag, denna underbara tisdag, och jag är ledig!
Har inga större planer för dagen, förutom att äta lunch med lill-Ellie i stan vid ett tiden :) Vi ska äta indiskt och gå runt lite på söder!


Undrar hur man fixar boende i Paris ... Inneboende/eget? Hm.



Kram

Heelg

Såå var nästan helgen över. Jobb, jobb jobb ... och imorgon är det också jobb. Dock hann jag ut några timmar efter jag slutat jobbet igår, det var sjukt najs! Dans dans, öl, tequila, öl, dans dans hemgång. Mycket bra avslutning på fredagskvällen. Idag har jag bara jobbat. Fullsmockat med drop-in gäster hela dagen inkl barnkalas och gud vet vad. Så det blev en del att göra, vilket är roligt :)

Blev lite otrevligt med "chefen" och ja, hoppas det inte håller i sig. Då blir det ännu mer pest på jobbet vilket redan har lett till att jag söker lite nya jobb. Nej, bitterhet och dålig arbetsmiljö är ingenting jag tycker är kul, så dåligt betalt + icke trivsam miljö kommer göra att jag blir än mer motiverad att skaffa ett nytt bättre jobb.

Alarmet ringer klockan 07.00 imon bitti, så snart ska jag släcka lampan och sova. Ska bli skönt, sömn är guld.
Ska jobba över en timme imon med, så hinner inte med träningen :/ Men kanske bra det. Har vart lite små förkyld, fram till imorse. Hah, ibland är alkohol sjukt bra! Hade enormt ont i bihålorna under hela fredagen. Trodde ärligt mina tinningar skulle sprängas, så blev det lite dricka på kvällen och nu idag är jag helt frisk! :D Sjukt bra grejor det där, alkohol.

Jaja, ska träna på måndag iallafall. Nu har jag varit så onyttig att jag ser helt uppsvälld ut, vilket ogillas starkt. Så måndag blir diciplinens nystart.

Natti natti!
/H

Nybakat!



Idag har jag bakat bröd! Ble även några smärre misslyckade kardemummaskorpor (?) som aldrig riktigt blev skorpiga ... så jag blandade i blåbär och lite krossad choklad och gjorde bollar av. Hah, får se hur de smakar :p

Brödet blev asbra i vart fall - i allafall på utsidan, har inte hunnit smaka av det ännu.







Mums mums :)
Hunnit med mycket idag ändå. Var uppe och tvättade vid 8-tiden, såg några avsnitt av SATC serie 1, bakat två olika sorters "bakverk" och nu ska jag iväg och jobba.

Ska se hur mina blåbärskakor blev sen när jag kommer hem inatt. Blir ev. bilder om de inte ser och smakar för äckligt.


Nu måste jag springa!
Ha en trevlig kväll, imorgon är det L Ö N I N G !

kram

Money money money

Förvirringen är totalt. Jag vet inte riktigt vad jag vill. Jag vet bara att jag inte vill vara kvar i Sthlm när nya året träder in. Jag har bott i Sthlm hela mitt liv, jag vill absolut plugga på KI och jag vet att jag vill fortsätta bo här. Men, jag behöver lite miljöombyte! Jag vet bara inte vart...

Jag skulle lätt kunna ta mitt pick och pack och bara dra. Bara man hade någonstans att bo så kan man ju gå runt och ragga jobb när man väl är där .. ?
  • Jag vill så gärna till Paris. Men har inga kontakter i Paris, ingen att bo hos i början. Har dock en adress och telefonnummer till ett Café/restaurang i Paris...
  • Skulle vilja jobba i Norge, men risken att jag inte hänger med när de snackar kan vara ganska stor - man kanske lär sig ?
  • Spanien kommer jag nog söka till. En färdig "paketresa". De hjälper en att hitta boende, fast lön + dricks...

Grejen är ju den, att jag blir så trött på att jag aldrig kan ta mig ur restaurangbranschen. Om man väl har entrat, är det väldigt svårt att ta sig ur. Jag hör alla mina vänner tjäna minst 100kr/h + 70-100% OB, så kommer man själv med kass timpenning och ännu sämre OB. När ska man få känna att man får mycket pengar för mycket möda?
Det kan vara så jäkla kul med servitrisjobb, men nackdelen är ju verkligen den dåliga lönen... När ska man ha råd med egen lägenhet? När ska man få den där feta lönen (med fet menar jag en vanlig månadslön för en vuxen heltidsanställd) på mer än bara smågrus?

Suck! Det är inte kul att ständigt vara "fattig"... himla bajs.



Nu ska jag fortsätta leta nya jobb ... är bara kluven över om jag ska söka i Sthlm, satsa på ett riktigt jobb (Inga inom hotel&restaurang) så man kan tjäna pengar innan man börjar skolan igen, antagligen HT-2010, så kanske man kan resa lite i vår?

Skadar ju aldrig att söka jobb, oddsen är ju ändå att man inte får några svar ...

Kram.

Underbart

Sådär ja, då har man ansökt till Sjukgymnastprogrammet inför våren 2010! Att börja plugga till våren blir min plan B. Helst av allt vill jag jobba våren också, men jag har ingen lust att stå tomhänt som ett fån nästa år utan någonting att göra - så då börjar jag isåfall plugga. Detta är ju verkligen det jag vill bli, men jag känner att ett helt sabbatsår från skolan är helt rätt. Dessutom ska jag ju försöka få jobb utomlands under våren, vilket vore himla roligt! För er som tänker på mitt Cypern-jobb så kan jag meddela att 1, var jag inte redo. 2, slavjobb med dålig lön och aldrig en ledig dag är inget jag har lust med och 3, jag ville stanna hemma i Sverige ett tag till.

De jobb som cirkulerar i min lilla hjärna just nu är:
  1. Paris! Jag vill till Paris i ett par månader och jobba på ett café eller restaurang.
  2. Spanien, Gran Canaria. Servitris på restaurang.
  3. USA, New York. Möjligtvis söka Au-pair.
  4. Västindien, kryssning. Jobba som servitris på en kryssning i paradiset.



Vet ni vad...?
Jag är ledig idag!!!
Så enormt jäkla underbart :)

Nu ska jag hoppa in i duschen, raka benen och ta god tid på mig, ta hand om mig lite. Sedan blir det lasagne till lunch med en stor god sallad. Fixa till sig lite och sedan bär det av ut till pappa och hans blommor :)



Ha en skön dag, det ska jag ha!

Kram




LEDIG!

Imorgon är jag ledig! Äntligen ska jag sova ut, lunka runt bäst jag vill i pyjamasen, äta frukost framför barnprogram och ta en skön dusch. Allt i min egna takt. Dock är morgon dagen uppbokad ändå, måste ta en dagstur ut till pappa och vattna hans växter och sedan bege mig tillbaka till stan igen. Denna trevliga resa kommer ta mig hela dagen...
Men! Jag är  L E D I G  så det gör inget! :)


Sedan jag kom hem från France känns det som om jag har jobbat, jobbat, jobbat, jobbat, druckit öl, lite mer öl, sovit väldigt jättelite och sedan jobbat långpanna igen. Så jag är trött. Har suktat efter ledigheten som varar i hela två dagar (!) hela dagen. Ingen kalasdag direkt.




Nu ska jag surfa runt lite på nätet, det är ju trots allt löning på fredag, så man har lite råd att unna sig någonting fint tycker jag :)


Gonatt och kraaam!

En torsdag

13 timmars arbetspass och sjukt mycket att göra i restaurangen, är vad jag kallar KUL! Åh, det kändes precis som på Fejan! :D Jag blev så glad när vartenda hörn var knökfullt med någon fotbollsintresserad (Inter-Barcelona) och det var ljud överallt och allt var så himla roligt!


Idag är det jobb i restaurangen igen. Kl 15.00 ska jag vara instämplad. Innan dess ska jag faktiskt dra mig in till stan och glida runt lite i jakt på en väska. Träningsväska för att vara mer exakt.

Igår åkte mami till France, så lägenheten är nu endast min - till och med lördag. Mycket skönt!
Nu blir det lite Idol2009 på webben, sen in till the town.
Ha en härlig höstdag!

Kram

Hemma i Sverige

Bonjour!
Så var veckan i Frankrike slut. Det har varit helt underbart. Vi har skrattat, solat, badat, stekt, ätit massvis med baguetter, Nutella och bara haft en väldigt jättetrevlig och rolig tid tillsammans :)

Vet inte riktigt hur jag ska beskriva veckan som varit med andra ord. UNDERBAR.



Nu är det tillbaka till verkligheten. Imorgon och torsdag blir det jobb i bowlingen, sedan tillkommer säkerligen ett par pass i restaurangen också. Najsnajs.

Franrikeresans mest

ätna mat: Nutella
önskade låt: Black Eyed Peas - I gotta Feeling
druckna dryck: Öl, vatten & vitt vin
förekommande läten: Skratt & pruttar
aktiva tillstånd: Pingpong på stranden
använda: Bikini, solkräm och sololja


Där har ni en bråkdel av den sköna solresan i den lilla byn Le Brusc på den Franska rivieran.
Nu ska jag fixa med tvätten och sedan väntar Idol 2009!


Aurevoir!

Frankrike nästa!

Då var det dags!
Snart åker vi till Frankrike! Är det någon idé att sova?
Tom och Andrea kommer och hämtar upp mig runt 03 inatt, så det betyder att jag måste vara vaken och kontrollcheckat allt typ 2.30... fyra timmar tills dess nu.

Kanske bara ska sätta på en film och slumra till den, sätta alarmet på 02.30 och så löser sig allt!
Dock, så har mitt kamerabatteri ingen laddare! Jag har inte tänk på det förns nu, när jag verkligen behöver ladda batteriet! Det är i princip slut, så det får bli en snålsemester med bilder :/ Men bilder lovar jag er, iallafall några!




Nu ska jag packa ner allt som är bra att ha i handbagaget .. :)


Stor kram på er, vi hörs igen om en vecka!
AUREVOIR! ;)

Ny vecka imorgon

Jag kom upp imorse!
Det gick till och med strålande på jobbet :) Skoj skoj.
Efter jobbet drog jag till Bromma och syster min, hon köpte en liten söt 12 veckor gammal kattunge idag, och jag fick vara med och välja!
Han har fått namnet Mattis.



Dålig bild, men så ser nykomlingen ut iallafall.



Imorgon blir det jobb och efter det direkt till Body Pumpen med Marielle! Ska bli så skönt! :)
Sedan så påbörjas faktiskt Frankrikeresan imorgon natt. Vi beger oss till Skavsta runt 03-tiden ..!
Ska bli så himla underbart!



Stor kram




Sabbatsår?

Jag kan inte sova. Inte inte inte! Och jag som ska upp och jobba imon, 07.00 ringer alarmet.
Kvällens restaurangbesök med flickorna gav mig flera snurrande idéer som inte vill sova. Jag kan inte sluta tänka, fundera, planera för hur det skulle vara ...

Jag vill resa. Ragga upp någon trevlig och dela boende. Jobba på en restaurang och ta del av en annan vardag än den man är van vid. Det kanske är en himla bra idé, det där med ett helt sabbatsår?

Nu i veckorna som kommer ska jag nog försöka hitta ett jobb utanför Sveriges gränser. Man måste utnyttja sina kontakter väl ... Så det blir till att fråga runt bland gamla bekanta från Fejans tid.



Fejan. En fantastisk ö där jag kände att jag blommade ut. Hittade mig själv. Jag älskade att jobba där. Allt var så roligt. Jag var kär/förtjust/förälskad, stormtrivdes med mina medarbetare och livet var bokstvligt talat en fest. Varje kille jag har träffat sedan dess har jag jämfört med Fejan. Varje arbete jag har hamnat på har jag jämfört med Fejan. Och ingen/inget har någonsin nått så högt. Inte ens i närheten. Sommaren på Fejan 2008 har en stor plats i mitt hjärta, så... jag har nu funderat på om man kanske ska söka till nästa sommars Crew ? Jag vet att det omöjligt kan bli precis som förra sommaren, men ... Jag saknar ön. Ordningen som ändå var, man visste sina uppgifter och sin plats.


Gu, jag borde verkligen ligga och drömma om små lambi eller fina rosa elefanter vid det här laget!
Känner mig dock pigg dessvärre...


Men ska göra ett till försök att somna.
Gonatt!

Vilodag

Vaknade imorse och kände mig enormt bakis. Utan någon som helst anledning. Som tur var är tisdagar min lediga dag än så länge, så det blev till att smeta på lager efter lager med tiger balsam där det klämde och gjorde ont i pannan och några timmar senare släppte det. Hurra för Tiger balsam!

Idag har jag med andra ord inte gjorde någonting annat än att installera mig i soffan med täcke, kuddar, dator, TV, filmer och lite mat. Helt ok vilodag.

Imorgon blir det jobb i bowlingen! Min första öppning, d.v.s första gången jag själv ska styra över monstret. Monstret är den maskin som tvättar och oljar banorna - väger typ 200 kg och är verkligen massiv!
Efter jobbet ska jag träffa Amanda! Weey :) Det var så längesen så det ska bli riktigt kul att träffa henne igen!



Nu är det September och därmed H Ö S T ! Welcome!


Ciaaao! :)

RSS 2.0