Panorama

Vår nya kamera har sina finesser som jag inte haft förut - Panorama är en av dom.
Det ser lite fyrkantigt ut dock... i allafall på den här bilden. Men fint var det!
Cronulla Beach.








Sssshoppin´


En första skön ledig dag har både Ben och jag haft idag. Fantastiskt, ovant och lite stressigt över att inte behöva tänka eller passa tider!
Vi började dagen med frukost på Urbanbites som ligger på hörnet av vår byggnad. Jättegod frukost och så avslappnat att kunna njuta i lugn och ro- tillsammans!
Efter frukosten fick Ben sitt hår klippt och jag gick på manikyr & pedikyr. Man kan kalla denna dagen för skämma bort-dagen, vi åkte därefter till DFO - Direct Factory Outlet för att shoppa loss på Roxy/Quiksilver där jag har 70% rabatt som personal ;) Vi spenderade - men sparade mer än det dubbla! (!!!!!)
Och det var den dagen.
Vi har precis avslutat med en sen Indisk middag hemleverad ända till vardagsrummet. Hungryandlazy.com.au *
Ben tycker jag har långa armar!!!
Jag håller personligen inte med.


Men det är väl bara att bita ihop och vara glad ändå!

Freedom!

Inget mera Fratelli! Idag hade jag min sista arbetsdag och det kunde inte ha varit en bättre avslutningshelg. Alla har varit så underbara och goa, att jag faktiskt kommer att sakna att jobba där. Men, jag har Roxy kvar och ska jobba heltid 1aug-12aug vilket jag är väldigt glad för. Så tills dess har jag lite långledigt, måndag och tisdag jobbar jag på Roxy som vanligt och från och med onsdag kommande vecka går jag på helg-ledigt! Det ska bli så skönt att ha tid för att göra saker för en själv, det har varit jobb 7dgr/vecka i ungefär 1½ månad nu så jag ser fram emot lite egentid och helger med pojkarna jag bor med. Ben slutar sitt jobb på onsdag så det blir en fin långhelg för oss båda :) Shopping och fixande inför resan är inplanerade!

Efter detta magnifika hiss-foto utnämde jag Ben till fotograf för den kommande resan...

King Street som vi har utanför dörren.

Våran lounge - vardagsrum.

 

 

 

Nu är det verkligen inte långt kvar! 3 veckor på dagen och vi är vid det här laget i Beijing i väntan på anslutande flyg ett par timmar senare... bara 11 - 12 sisådär.

Åh vad jag längtaar!! !!!!!!! !!!! !!!!


El fantástico!

Spisen fungerar! Halleluja!
Det kom en karl från gasol-bolaget i måndags och fixade, bytte och skruvade på gasolbehållaren, och vips så fungerade spisen som den ska igen! En mycket glad Hannah finns nu i lägenheten, för nu kan man både steka och koka :) Dock är fortfarande ugnen slö... men det är en annan femma.

Dagens nyhet är att jag idag sagt upp mig från Fratelli. Bara två veckor kvar av arbete bland grönsakerna! So excited!

Fick en bok av min svenska elev igår... om Capri och svensken Axel Munthe som lät uppföra en italiensk villa - San Michele - som ännu står på toppen av ett berg på kusten av Capri, Italien. Malcolm, min elev, besökte villan för flera år sedan och visade mig fina foton igår kväll. Mycket vackert ser det ut att vara, så nu har vi ännu ett stopp på Amalfi kusten att hinna med! ;)
Imorgon är det den 14 juli och med andra ord exakt 4 veckor tills Ben och jag sitter på ett Air China plan påväg mot Beijing och Europa. FYRA veckor!! Wwwwwwwwwwwwwwwiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!

Lite allmän fakta sisådär...

Nu när jag har Sverige i tankarna mest hela dagarna så kommer jag på många saker som jag måste komma ihåg att ta med tillbaka till Sydney när jag åker tillbaka - för att förenkla och förbättra min livsmiljö här.
Den största faktorn är matlagning. I den här kategorin finns det hur mycket som helst som jag inte förstår/tycker om/ kan.
  1. Jag måste ta med mig ett par deciliter mått, för här använder dom bara bunkar med "OZ mått" och jag fattar ingenting!
  2. Jäst. Jag försökte baka bullar en dag, men fann ingen jäst!? jag frågade i livsmedelsbutiker efter färsk jäst, men allt jag fann var torr jäst. Det smakade inte gott! Hoppas inte tullen har något emot att jag tar med mig några paket jäst till Australien i min väska sen...
  3. Creme fraishe. Finns endast ibland och i en av de stora livsmedelskedjorna Woolworths, men tro inte att de finns i alla butiker ... bara vissa.
  4. Och så har de ju ingen ljus sirap! Jag förstår i alla fall inte vad den heter i så fall.
  5. Pärlsocker... Nada.
  6. Bacon här är inte avlång och slidrig, nej den heter shortcut Bacon och är antagligen tagen från en annan del på grisen. Mycket tjockare och runda skivor och blir inte alls lika goda och kanpriga när man tillagar.
  7. Vaniljsås finns, men i egen tappning, vid namn Custard. Jag har inte vågat mig på att smaka det än då rykten säger att det bara är sötslabbigt och inte alls likt vaniljsås.
  8. Australiens svar på Sour Cream - gräddfil på svenska, är en tjock och hård "kräm". Den luktar syrligt men har inte alls samma smak som våran.
  9. Grillad kyckling har dom gott om, många butiker säljer, precis som svenska, men i det här landet har dom en grej för fyllnad. Alla kycklingar är stuffed! Det är jag ingen större beundrare av...
Och grejen är ju som så att jag lagar ju de recept jag kan och vet - med svenska ingredienser och mått.. så det blir alltid en jäkla match att försöka hitta det jag behöver och i vilken skala.
Nä.. på gott och ont så är vår ugn och spis ur funktion. Den har inte fungerat  till 100% sedan vi flyttade in och hade tydligen varit dålig flera månader innan också...
Det är en sådan där fin gasol makapär, förstår ni. Men det brinner aldrig! Gah. Och den sprider gas när man har på ugnen  och ja.. går aldrig upp till över 150º på över 1 timme.
Förhoppningsvis kan vi få den utbytt.. en vacker dag.
.
Det är mycket som är annorlunda här!
Men jag saknar svensk mat... Filmjölk med banan!!! Lösgodis!!! Blåbärssoppa!!! Dillchips!!! Keldas tomatsoppa!!! Skagenröra!!! Och mycket, mycket mer...
Så kära mor och far, förbered er på att laga mat när jag kommer hem!! ;)

Sängläge

God dag!
Solen skiner här borta och vissa dagar kan man inte tänka sig att detta är vinter. Är man svensk är man ganska van vid att skotta snö och frysa tårna av sig på vintrarna... men folk (Bl.a Ben) strosar fortfarande runt i shorts och till och med sandaler här!
15 dagar i rad hann jag jobba innan jag blev magsjuk. Så nu har jag varit hemma i två dagar och har imorgon hemma också. Sedan kör vi igång igen. Men bara tills den 27 juli, sen är det adjö Fratelli Fresh och en långledig helg och efter det bara Roxy mån-fredag i två veckor, tills vi flyger iväg! :)
Ca 14 arbetsdagar kvar på Fratelli med andra ord. Ska bli sååå skönt....
Inte mycket mer händer här borta. Vi väntar på att en scysst Fujifilm S3300 kamera ska komma med posten och ja... det är nog det!

 

 

... Och att det ska blu augusti någon gång, såklart.

 


RSS 2.0