Bakdag :)

Hej hej hallå Bloggen!
Hur har ni sovit? Jag sov som en stock!

Idag är jag på bakhumör så, nu ska jag ner och köpa mig lite dinkelmjöl och jäst och sedan blir det brödbak! :)
Detta kommer bli en rolig helg för övrigt. Ska bara umgås med en bunt vänner och må bra. Dessutom fyller min kära mor år på söndag så gissa vem som ska stå för maten? :D N-a-j-s !
Vill inte avslöja vad som står på menyn än ... men mums filibaba :)


Ha en skön fredag,
... för det är dags för fredagsmyyyyys!

Impuls

Ja .. så har man avfyrat ett mejl till Italien också. De sökte servitriser och hallå, ITALIEN! Klart man söker!
Såå, drömmen om att jobba utomlands kanske inte är helt död. Vi fick ju avslag från Spanien då de redan anställt sina för säsongen. Imorgon ska jag iallafall till bibblan och kolla om de har några språkkurser. Känner att det är högläge att börja lära sig lite om världen.


Blev en promenad blandad med jogging runt Söderbysjön istllet för gymmet idag... känns så segt att bege sig ända ut till Värmdö på kvällen. Skogen var mer lockande. Sjukt mörkt i slutet bara !

Imorgon blir det stadens gator och butiker samt hänga med Mallan! :)


Go´kväll alleman


Någonting nytt.

Imorse var jag på en arbetsintervju! Mycket uppfriskande :)
Underskötersketjänst på vad som verkade som ett väldigt välfungerande och trivsamt äldreboende mitt i stan.
Så, nu är det bara att invänta hennes telefonsamtal som säger "Hej! kom och jobba åt oss, du får heltid!".

Hah, jag var så orolig att jag skulle försova mig, för jag vaknade minst fem gånger och råstirrade på klockan. Men, jag kom upp i tid och trodde mina ögon skulle skrumpna ihop av trötthet... till och med efter jag tvättat ansiktet.
Nu har jag med andra ord sovit någon timme och ligger nerbäddad i sängen och planerar nästa drag för dagen.
Det lutar åt Body Jam ute på Värmdö 18.35, men jag har lite ärenden jag måste göra i stan innan dess ...
Hm, vi får se vad den gamla tanten orkar med idag efter en så stormig natt.


Nu ska här ses på film!
Ciaaao :)

Visste ni detta om

Köttbullar:

" Frysta färdigstekta köttbullar, som scans, får sin karaktäristiskt avtändannde smak från de stora tankar med kotalg som de är friterade i.

... Den betydligt billigare kotalgen (jämfört med smör), i vars heta bad industriköttbullarnas runda form fixeras, är en slaktrest som även används vid framställning av fågelmat och lim. "  Den hemlige kocken, Mats-Eric Nilsson

Visste ni även att för att hålla nere kostnaderna än mer används så lite kött som möjligt. Till exempelt innehåller Icas frysta köttbullar bara 68 % gris- och nötkött. För att deras köttbullssmet - som till en betydande del består av potatis, vatten, potatismjöl, vasslepulver och mjölkpuler - inte helt ska tappa köttsmaken måste konstgjord köttarom tillsättas.

Förstår ni vad vidrigt?! Kotalg?

Vi har haft industriköttbullar i frysen tills bara någon vecka sedan, men nu kan jag lova att den romansen är över!
De enda köttbullar som kommer innanför min dörr är de som jag själv rullar i mitt kök hemma, vilket tar kanske 10 minuter mer än att bara langa fram de färdiglagade bajsbullarna.

USCH. Jag blir så äcklad av all industriell mat. De innehåller ju bara skit? Allt för att det ska vara så billigt som möjligt, så säljande som möjligt, så onyttigt som möjligt. Luras INTE av "Light"-produkter. De innehåller bara mer tillsatser då den naturliga fetthalsen måste kompenseras. Både gällande smak och konsistens, vilket leder till mååånga E nummer.


Detektivjakten i butikerna efter äkta varor med enkla okomplicerade innehållsförteckningar fortsätter...


Snart bär det av till gymmet, efter det till skomakaren och hämta ut min älskade kängor som fåt sig en till skosula, sedan över till Ringen och fixa med kameran. Efter alla ärenden är det dags att laga lunch, för hem till mig kommer lilla Ellie på besök!


Stor kraam och TÄNK för guds skull på vad det är ni stoppar i munnen!
Jag kan nästan svära på att vår generation kommer att knapra blodtrycksmediciner och lida av diabetes när vi hamnar vid 50 års åldern. Samt har tendenser till skrumplever ...

För donken och öl/sprit är väl någonting som ingår i majoriteten av svenska befolkningen livsstil. Speciellt hos folk mellan 10-30 år verkar det som. Fullast vinner. Är det så?


Sleepy Sunday

Planen var ju den att jag skulle träna idag, meeen . . . jag vände på klacken när jag kom fram till t-banan. Kroppen känns inte helt 100 idag, så tar det imon istället :)

Hamnade ute på dansgolvet igår ändå ... Fasching. Extremt roligt ställe, och vilket drag!! Har jag nämt att jag älskar tequila?

SÅ. Imorgon är the day with a huuge D! L Ö N.
Ska spana i butiker redan klockan 10.00 imorgon för att sedan övergå till Spinning + Corepass runt lunchtid och sedan bär det av ut till pappa :)


Åt en magnifik middag bestående av lammfärsbiffar, sparris, klyftpotatis och mycket sallad! Mums mums muums.
Nu har jag ingenting mer ovettigt att säga,

Kraaaam



Lördagsmys

Lördagsmys ikväll :) Lägenheten för mig själv och lugn och ro. Nu har jag hunnit äta glass och godis så det ser ut som att jag väntar tvillingar! Men det är väl fint det med . . .

Imorgon blir det andra bullar. Dubbelpass för att släta ut det dåliga samvetet över denna veckans matintag. Usch så mycket onyttigheter det har blivit :/ Men nu är jag frisk från slemmet och den lilla förkylningen jag haft här i veckan, så nu ska jag äntligen få åka till gymmet igen! Wiie!

Dessutom får man den efterlängtade lönen på måndag! Jag har en fet inköpslista att uträtta - vilket ska bli såå kul :)

So long amigos!

Städa städa städa

Idag har inte varit en dag som kan redovisas med att man har suttit på rumpan och förätit sig hela dagen. Oh no!
Jag har storstädat badrummet ute hos papi samt röjt i hallen!
Nu har jag bara mitt och Elsas rum kvar att dammsuga av och sedan får det vara nog för idag med städandet. Riktigt nöjd :)

Ska väl kolla lite jobb också, daglig rutin...

Ha en trevlig kväll!

Language, please.

Jag har upptäckt att världen är stor. Extremt stor. Jag vill inte bara vara kvar i den värld jag känner och lever i, utan Se någonting nytt. Våga någonting nytt. Lära mig någonting nytt. Jag har ju haft tankar på Paris - och har det fortfarande trots dåraktiga hyror (!), sedan så har ju Marielle  och jag sökt jobb i Spanien nu, så vad kan vara bättre än att lära sig nya språk? Jag kan grunderna till spanskan men de är jäkligt rostiga...

För, det är en stor fördel att kunna språket i det land man är i! Speciellt om man vill jobba i Paris...
Kanske ska kolla upp lite mer om The Big Apple... det vore schysst att se den staden lite närmare :P
[Dreams . dreams .]



Imorgon bjuds det på indisk lunch med Mariella ! Mums fillibaba :)
Lite butiksvandring efter det och sedan ut till nyanlända papi! Han kommer hem från två månaders arbete i Sydafrika imorgon! Ska bli så kul att se han igen :)



Nu är det väl dags att sluta ögen och invänta Mr Blund, John Blund.
Ciaaao!

Allt ska vara äkta

Idag var jag tvungen att avboka alla mina planer; Träna, träffa Natta och sedan träffa Mr Thomas på kvällen, då jag vaknade upp som ett supersnorigt jättehest slemmonster!

Så, i min ensamhet har jag legat och softat i min säng, kollat på några avsnitt av Sex and the city - är nu på säsong 6, och bakat både kakor och brööd!

Jag vet att ni vill ha bildern på mina bakverk... Så här kommer de!


Syltkakor av den godaste sorten :)


Solrosbröd med bl.a dinkelmjöl

Kunde inte motstå att köpa boken "Äkta vara" av Mats- Eric Nilsson, han som även har skrivit "Den hemliga kocken". I´m a freak, I know ... Can´t help it!
Men, för att övertyga er om varför jag är ett freak så ska ni få ett recept på Burger Kings milkshake med jordgubbssmak:

" Man behöver bara ta de rätta mängderna av amylacetat, amylbutyrat, amylvalerat, anetol, anisylformiat, bensylacetat, bensylisobutyrat, smörsyra, cinnamyl isobutyrat, cinnamylvalerat, konjaksessensolja, diacetyl, dipropylketon, etylacetat, etylamylketon, etylbutyrat, etylcinnamat, etylheptanoat, etylheptylat, etyllaktat, etylmetylfenylglycidat, etylnitrat, etylproprionat, etylvalerat, heliotropin, hydroxylfenyl-2-butanon (10-procentig lösning i alkohol), alfa-ionon, isobutylantranilat, isobutylbutyrat, citronessensolja, maltol, 4-metylacetofenon, metylantranilat, metylbensoat, metylcinnamat, metylheptinkarbonat, metylnaftylketon, metylsalicylat, mintessensolja, neroliessensolja, nerolin, nerylisobutyrat, violrotssmör, fenetylalkohol, , rosenvattenrometer, gamma-undekalakton, vanillin och lösningsmedel. " Den hemliga kocken, s.90

Tänk, man behöver bara 48 svåruttalade komponenter för att få ihop denna imponerande milkshake!


Nu ska jag ta mig en kaka till och titta vidare på S.A.T.C ;)

Go´kväll!

Oktoberfest!

Så har helgen runnit iväg, på ett ganska fartfullt sätt ändå. Igår åkte jag och Lill-Ellie ut till Fejan för att jobba på Oktoberfesten. Fullt ös hela dagen blev det! Det var himla kul att vara tillbaka på den där ön. Många fina människor, många fina minnen :)

Dessutom ... mycket fina outfits dagen till ära!
Håret hade man ju kunnat slippa, men icke! Den satt på hela kvällen.

Pärlan!

Och mästerkockarna Staffan och Micke!


Det var en rolig dag på Fejan med en mumsig frukostbuffé imorse ;)
Imorgon ska jag upp tidigt och baka morotskaka/kanelbullar/matiga muffins till mig och Natalie. Har inte riktigt bestämt mig ännu vad det blir för gott. Vi ska ta en promenad i Haga parken och jag tänkte bjuda på lite fika :)
Efter bakandet ska jag dra iväg till gymmet och spinna samt träna mage och rygg.


Åh, jag har sådan lust att bara stå och baka bröd, bullar, kakor, goda middagar och luncher hela dagarna! Skulle verkligen vara en dröm som går i uppfyllelse att starta egen rörelse som även inkluerar sjukgymnastiken. Det skulle liksom vara i samma byggnad, en trappa upp/ned. Så ska de mesta av råvarorna vara från min Gård, jajamen! Jag vill flytta en liiiten bit utanför storstaden till en fin villa där man kan odla säsongsvaror och ha frigående höns. Färskt, färskare, färskast! Så ska detta bli till ett välmående företag för både kropp och själ.
Där har ni min dröm. Mitt mål. Mitt stora intresse.



Nu ska jag leta vidare efter intressanta recept!
Go´kväll ;)



Jaaa ...

Aj! Mitt namn är träningsvärk och jag har ont där, där, där OCH DÄR!
Så går det när favoriten har sin sista vecka innan han drar ivär till Paris ... Fjärde dagen irad nu som jag kör en intensiv timme med både kondition och fys. Låt mig inte ens gå in på Cross (X) Fit Express! Värsta passet jag någonsin har varit på, och det är ändå bara 30 minuter.

Men ingen vila för det! :) Ikväll blir det salsa och annan dans ute med Natta, vilket ska bli himla skoj :)
Btw, jag kommer ner i spagat nu! Det gäller bara att jag är riktigt uppvärmd så kommer jag ner relativt smärtfritt.

Dessutom har jag och Marielle nu sökt jobb i Spanien, så man kan ju hoppas på en lite varmare breddgrad inför vintern :)
Nu ska jag steka mig ett par pannkakor och sminka mig!
Ciaaao.

Breakin´ free

Det förflutna är svårt att skaka av sig. Det följer med som en slöja täckt av misstagen, minnena .. det som en gång var. Man borde se framåt, leva i nuet, men ... när det väl kommer omkring är det ändå det förflutna man går efter. Ska man alltid ha svårt att lita på män? Nej, tänk så bunden man skulle bli då. Instängd. Man förstör nog mer för sig själv än för någon annan. Det kanske är dags att sluta vara fördomsfull och sluta tro de värsta. Det kanske är dags att ta dagen som den kommer.

Dessutom har jag en liten hemlighet... som bara några vet! :P Men ingenting är säkert än, så ni får veta när jag får veta!

Imorgon är det dags för en intervju, på eftermiddagen ska jag plåga mig själv med Cross Fit och efter det träffa Mr. Thomas. Det blir en rejäl muskelvecka med ett pass varje dag.

Måndag: Spinning Express/Core Express
Tisdag: X - Fit Express
Onsdag: Booty Express/Core Express
Torsdag: Body Jam


Så ska man ju till och med ut till Fejan och jobba på oktoberfesten på lördag! Det ska bli riktigt kul :)


Kram



Ze gameday!

Så, då var det lördag igen. Har inga egentliga planer förns ikväll först. Matchen! Då blir det på med Sverigetröjan med "Källström" tryckt på ryggen och heja fram de blågula hjältarna!

Det är ju så himla fint väder idag, och av ren tristess har jag nu bytt om till mitt löparställ och ska bege mig ut för en springtur/joggingtur/promenad. Har så mycket energi numera! Jag tränar tre gånger/vecka, skrattar, äter någorlunda bra och känner mig allmänt lycklig :)


Ha en skön dag mina damer och herrar,
Go Sweden!


Chocolate au muffini

Väckarklockan ringde 05.00 imorse. Dags att göra lite gröt och några mackor, dra ut till Värmdö och möta upp Marielle för lite morgonspinning! Det absolut mysigaste med själva passet är att man får frossa i frukosten som dukas upp efteråt. Mums säger jag bara :) Musiken sög på passet, så pulsen fick man inte riktigt upp... men att svettas är ju bra ändå?

Dagen som sådan har tillbringats framför Sex and the City i min sköna säng och nu på eftermiddagen blev det chokladmuffins á la Hannah! Nu har en doft av choklad spridit sig till varenda vrå i lägenheten :)




Har även fått en släng av halsont från en viss person .. No names!
Så kvällen spenderas med muffins och Idol :) Helt ok fredag.


/Adjöken


Strawberry Fudge

Det har varit så underbart att vara ledig dessa två dagar, tisdag- onsdag. Jag har tränat och träffat vänner och bekanta, druckit drinkar, ätit pizza och tvättat. Som en riktig helg. Idag blir det jobb igen, börjar kl 17.00 och samma schema löper resten av veckan i princip.

Tänkte försöka trycka på mig lite kläder och dra ut på en sådan där enormt uppfriskande promenad i Nackareservatet. Men, sängen är ju så varm och skön! Får se hur det går med det där...
Nu ska jag nog dyka in i duschen, så man känner sig lite mumsigare.

Ha en bra dag!
Ciaao.


Hmpf

Jag är vilsen. Vet inte riktigt hur det här kommer sluta ... jag söker jobb, jobb och boende. Thailand, Österrike, Norge, Stockholm, Uppsala. Ja, kan liksom tänka mig vad som helst som resulterar i pengar, ny miljö en ny upplevelse. Jag kan inte tänka mig att detta är allt? Stockholm. Ska Stockholm vara hela mitt liv? Ska jag födas, skolas, jobba, bo och åter plugga i denna storstad som jag är så van vid?

Det är bara så svårt att komma ur denna bubbla. Norge kom jag på att jag kanske inte kommer tjäna så mkt mer pengar i då ca 6.000kr går till hyran varje månad och man lär väl tjäna runt 16.000-20.000kr/månad som servitris (?)... Hmpf. Jag vill ha ett heltidsjobb i butik. Men samtidigt vill jag jobba som servitris i något varmt land, tjäna helt ok pengar, leva på dricksen och festa. Se någonting nytt.

Söker allt. Jag vill bara bort från den arbetsplats jag har nu. Så, det får bli som det blir... Jag vill bara tjäna pengar. En bra summa.



Imorgon blir det jobb igen ... jobbar ensam hela passet, vilket är skönt. Me, the chef, bowlingbruden. Det är en bra kombo. Inga bittra kollegor...!


Träning imorgon också :) Sista spinning/core passet med favoriten! Nästa vecka drar han till Paris.
Nu ska jag återgå till min förvirrade värld.

Kram


Inga konstigheter.

Hej hej hallå bloggen!
Nu sitter jag iklädd min pyjamas, söker boende i Norge, äter Ballerina lakrits och blöder näsblod. Känns helt ok.
Dagen som varit har jag tillbringat innanför jobbets väggar och allt har runnit på bra.


Imorgon ska jag tillbaka till jobbet, men desto viktigare - träna innan! Har sådan enorm träningsvärk i rumpa och lår från Booty passet igår. Men, det är bara att köra på. Inga konstigheter inte!


Nu ska jag hämta mer kakor :)
"Göteborgs Kex" hade konferens hos oss och vi fick lite kassar med oss hem med Ballerinarullar i massor! Samt lite annat smått och gott ;)

Godnatt!

Jag är på gång!

Så var det ny månad igen. Oktober.
Kom precis hem från jobbet, ska upp igen för et långpanna väldigt snart känns det som. 9.30-23.00 lyder passet. Usch, det tar sådan tid att varva ner för mig när jag kommer hem såhär sent... men men, får gå det med.

Mina planer på att flytta till Paris några månader och jobba där är ganska orealistiska. Har räknat ut vad boende kommer kosta och det blir bara för mycket. För fyra månader kommer jag betala ca. 56 000  SEK i hyra (?!), så känner att den drömmen ligger väldigt långt borta just nu. Min tanke är ju trots allt att tjäna bra med pengar, leva budget och spara, spara, spara. Så därför är den nya destinationen Norge! Kommer nog gå att fixa både husrum och jobb innan det nya året (helst innan) slår in :) Jag är på gång!



Sedan till en helt annan sak...
Jag tror nog på ödet. Att allting händer för att det ska hända. Att man tänker och väljer för att det ska gå den vägen.
Så känner i alla fall jag när jag tänker på mitt kärleksliv. Om man inte träffar någon, eller träffar någon man gör slut med och som det inte funkar med, så är det inte menat. Nu har jag blivit lite intresserad av min instruktör på gymmet, när vi väl började prata så klämde han fram att han skulle flytta till Paris i ett år. Så, det var väl inte heller meningen ... hah. Jaja. Om han drar till Paris så drar jag till Norge!
Känner inget större behov av att hamna i ett förhållande just nu, orkar inte lära känna någon från internet till exempelt. Det skulle i så fall vara min instruktör som får äran att gå på dejt med lilla mig ;) Men det vet vi redan inte kommer ske, så jag förbli ensam och stark ... Rätt frittfram för vilka impulsiva drag som helst med andra ord!
Och det känns helt underbart att bara kunna planera och tänka för mig själv och bara utgå från vad jag vill, drömmer och önskar.


Vi får se vart man hamnar i höst, vill inte vara kvar mycket längre än en månad till på mitt jobb. Det är något som är säkert!


Den som lever får veta,
Gonatt!





RSS 2.0