Sommar

Nu har vi köpt enkel flygbiljett till Milano! Natalie och jag börjar vår tågluff i Italien och tar oss sen vidare med InterRail samt hem till Sverige genom Europa. Hur skönt låter inte det!?`:)
19 juli flyger vi iväg och jag längtar verkligen!

Det blev en underbar fredagskväll spenderad med Natalie, stora söta vindruvor, glass, lax och halloumi, vitt vin och film, film, film. Typiska "oss" dejtar :) Mycket gott och mycket skratt <3
Imorse spöregnade det så vår planerade promenad blev snabbt inställd och ersattes i stället av lite Disney och fruktsallad. Alltså, bara av att känna doften av jordgubbar så får jag extrema sommarkänslor. Jag tänker på Fejan av någon konstig anledning. Jag kan inte minnas att jag åt en enda jordgubbe på den där ön . . .
Men gott är det!

Nu är det snart kvällsrapport på jobbet och kvällen slutar 21.15. Undrar vad man ska hitta på imorgon... ledig på förmiddagen, för en gångs skull!


Den här sommaren kommer rocka :)
Alla resor och alla planer är betalda och inskrivna i kalendern. It´s gonna be a blast!

                                                                   ♣



Sniglar!

Hemma från en härlig kväll på Bergamott med Marielle. Har slurkat en kopp varm choklad och gjort mig redo att krypa ner under täcket. Imorgon gäller fasta. No breakfast. Ska till Odenplans Läkarhus och genomgå ultraljud på min mage som inte riktigt är som den borde. Det gäller med andra ord att äta så gott det går nu ikväll så man inte svimmar imorgon på väg till läkaren!

Bergamott var ett förvånansvärt enkelt hak mitt på Hantverkargatan med ett ganska litet serveringsrum och oflott inredning. Varken jag eller min dejt kände att vi passade in bland de övriga gästerna... Kan ju säga lite fint att vi utan tvekan var yngst. Till förrätt tog jag ett wildcard och beställde in sniglar! Tiden var kommen, och det var faktiskt gott :) Kan inte riktigt verifiera smaken, men det smakade inte dåligt i allafall.
Varmrätten bestod av en grillad medelhavsfisk (kommer inte ihåg namnet... heldr-nånting) med saffransrisotto och grönsaker som smakade bra, men ingen rätt som fick en att trilla av stolen direkt. En helt okej kväll. Sällskapet var som alltid underbart trevligt men stället var en aning för insjunket för oss! Om 10 år kanske...!


Få se vilken restaurang som hamnar näst under kniven! Bergamott får 5 sniglar av 10 möjliga. 

Kvar att smaka på är:

Bergamott
Bistro Rival
Bockholmen
Edsbacka Värdshus
Folkbaren

Nalen
Perlei
Pontus!
Republik
Rue du Pont Noveau
Sacre Coeur
Sjögräs


Aldrig besökt en enda av de som erbjuds ... så kan bara bli intressant och kul!
Dags att släcka för idag.
God natt!




Eat Sweden


Ikväll blir det fin middag med Marielle!
Restaurang Bergamott är en av de tolv restauranger som finns med i boken "Eat Sweden" som jag fick i present av en vän. Idag blir premiär, lite sen start på året då erbjudanderna bara håller tills årets slut! Men, gäller att äta ute resten av året minst en kväll/månad.



Wich ftw!

Okej, nya favoritglassen är redan korad!


Ben & Jerry´s Wich

Har gjort ett försök att fylla frysen med dom, men hälften är redan slukade! Hah. Mums!
De säljer glassen för 10kr/styck på Coop här i Bagis - fråga mig inte varför men det är BRA! Så vill ni göra ett kap, åk till Bagis och shoppa glass :)




Update

Ja. Så har det gått nästan en vecka sedan förra inlägget. Igen. Hah, men tiden räcker inte till! Sitter med näsan i körkortsteoriboken, är på jobbet eller sitter med en glass i handen i solen. Jag vet vad ni tänker - livet är hårt!

Men. För att dra en fuling och trycka in flera dagar på en och samma, så kommer här en fin liten resumé:



I lördags mötte jag upp Ellie i Kungsträdgården och vi slog oss ner på en gräsplätt och åt lunch. Det underbara vädret och Ellie blev starten för en mycket bra dag!
Och här mina damer och herrar, ser ni Ellie nya kärra! Smygreklam. Hon arbetar alltså som cykeltaxi i sommar och det är en askul upplevelse att åka bak i en sådan. Man känner sig som drottning Silivia själv :)
Väldigt bra alternativ till tuben eller taxin om man bara ska några stationer inom stor Stockholm, eller har skoskav och inte vill gå.


När Ellie skulle jobba vidare slog jag mig ner och solade på Djurgården en stund. Lite Körkortsteori fick slukas och sedan bar det av till strandvägen igen. Mötte upp Tom och vi köpte glass efter ett långt letande efter en uttagsautomat. När det är sommar ska man ha kontanter i plånboken. Varken glasskioskar eller toaletter tar kort!

Vi hamnade på en liten brygga vid slussen och det avrundade en hel perfekt dag i strålande solsken med två fina vänner ! :)





Så blev det en ny vecka och efter jobbet återvände jag till Kungsan för glass och solslukande med Andrea och Marielle! Himla mysigt :) Jag har även hunnit med att ha tre körlektioner denna veckan och ja, det är i princip det enda som är på tapeten just nu!

Körkort, körkort, körkort. Var chafför för pappas bil i helgen igen och det blev en bra körning må jag säga!
Karlaplan - Brommaplan - IKEA Barkarby  - Bagarmosen. Tadaaa!
Fint att kunna övningsköra privat. Nästa vecka smäller det!!



Men ni,
D   e  t    ä  r    s  o  m  m  a  r    N  U !

Underbart.


Nu ska jag återgå till solstolen på balkongen ;)
Kram








Eyy

Heeeeej!
Det är rent tidsmässigt lördag nu, vilket betyder att jag är ledig! Så nu sitter jag med min snoriga näsa och önskar att jag kunde ha ett immunförsvar som faktiskt fungerade för en gångs skull...
De där kakorna som alltid finns i lager i personalrummet på jobbet ger sig till känna mer och mer. Jag börjar inse hur det är att bli äldre och inte träna! Faaaaail.

Därför önskar jag mig en frisk kropp och hälsa så jag kan få inviga mina superheta nya löparskor och få lite mjölksyra och träningsvärk!




Mysigt väder utomhus ändå. Tycker om det knastrande ljudet på rutan när det regnar :)
Nej... man kanske ska ta och krypa ner under täcket? Eller prova lite kläder? Indeed.



God natt allihopa!

Isolation

Hej igen !
Min helg blev inte riktigt som förväntad. Magsjuka och elände. Har sovit ett dygn i rad nästan och haft mobilen avstängd - vilket var väldigt skönt faktiskt. Isolering. Ledig igår måndag och inte riktigt på banan ännu, så sjukanmälde mig idag från jobbet också. Magen är inte helt återställd, problem hade man ju innan så det lär väl ta en ett par dagar till, men ska nog ringa läkare för att reda ut vad som egentligen är felet på min övre magmun/bråck/? Den där vårdcentralen ger bara gissningar och det är inte lika roligt som det låter, faktiskt, att må illa 80% av dygnen ;)


Haha, sitter och lyssnar på Sveriges Radio P3: I-landsproblem. Helt sjukt bortskämda vi är. Usch. Medans andra blir irriterade över att de behöver gå de där stegen till kylen och hämta den där iskalla apelsinjuicen från Florida när de ligger så skönt i soffan, så får jag tupplurk på Körkortsteori när man får frågan "Du ska parkera på en parkeringsplats som ligger parallellt med en stor landsväg. Hur ska du göra? PARKERA I EN P-RUTA KANSKE?

A: Du bör stanna längst bak på parkeringsplatsen.
B: Du bör stanna mitt i parkeringsplatsen.
C: Du bör stanna så långt fram på parkeringsplatsen som möjligt.


Jag blir tokig på alla dessa frågor...




Haha, SNÄLLA. LYSSNA PÅ P3.          ♣


=)

Oxfilén ligger i marinad, pappa hamrar upp skåp i köket (med mig som assistans) och jag sitter och lär in texten till Toms önskelåt, Train - Drops of Jupiter. Snart tänds grillen. Sommarkänslorna har börjat etsa sig och jag ser verkligen fram emot sommaren vi har framför oss! :)


Att köra bil idag gick väldigt bra och jag blir mer och mer självsäker på min körning! Woho :) Måste bara fatta tycke för teoriboken också ... halkar efter lite. Ikväll ska vi öva fickparkering och att backa in på p-plats! :)


Veckan som sådan ser ut såhär:

Tisdag   Jobb 13.00- 21.15
Onsdag  Löplabbet för utprovning av joggingskor
             Jobb 13.00- 21.15
Torsdag Lunch i Forum med Ellie och Fia
             Jobb 13.00- 21.15
Frredag Jobb 13.00- 21.15
Lördag & Söndag  LEDIG (=övningsköra)


En kort arbetsvecka för en gångs skull. Måste klämma in körkortsboken minst 1 h plugg varje dag fram tills provet. It´s a hard knock life..

                                                                        ♣


Chafför för dagen!

Godmorgon!
Idag verkar bli en härlig dag - en ledig dag. Jag är ute hos min pappa och snart ska vi sticka iväg till Uppsala för lite ärenden och shopping :) Gissa vem som ska sitta bakom ratten hela dagen? ;)

Jag hoppas på att komma hem med ett par bra springskor, det är en del av min nya plan - börja springa till jobbet. Absolut inte hela vägen! Men hoppa av vid Slussen och pringa längs med Skeppsbron fram till Kungsan och sedan är man i princip framme på jobbet. Är nog ett lagom avstånd :) Dock måste jag köpa en nya mobiltelefon snart. Ska kolla runt lite mer idag. Blev tipsad om HTC Desire som också har Android system och ska vara snäppet bättre än Xperia... How could I know!?
Lutar åt en Sony Ericsson Xperia dock.


Nu ska vi snart åka, dags att avrunda med andra ord.
Ha en skön start på veckan gott folk!



OH yeeah

Valborghelgen har inte bjudit på så mycket mer än jobb :P Igår träffade jag Marielle och tog några öl på söder, hur mysigt som helst! :) Magen hänger som vanligt inte med "dagen efter", så det var en ren pina att jobba idag. Får kanske skylla mig själv, hah. Så ikväll blir en lugn och skön hemmakväll! Har sorterat papper och bokat förarproven nu på eftermiddagen! Kanske blir till att läsa lite trafikkunskap denna lördagkväll också.  Nu är det bara att ge gärnet så man kommer väl förberedd till de båda proven! :)


Har även kollat på att köpa en ny het mobil här i månaden, Sony Ericsson X10 Xperia:



Bra investering? Vill ha en mobil med Android så man kan spela Spotify :)
Stora pengar = lite mer betänketid.




RSS 2.0