Update Melbourne

Idag ar det saaaa fint vader har i Melbourne! 30 grader och klarbla himmel :)
En lugn dag som jag bara har chillat mig igenom. Traffat James och sagt hej da till honom. Vi ses nog forst nar han kommer till Sverige och halsar pa!

Daremot har jag bokat om mitt flyg hem fran Thailand for att jag hade 2 dagar for mycket for att vistas i landet som turist utan visum. Det suger big time, for det kostade mig ca. 1500 SEK att boka om till den 8 februari! Urk.

Mina planer for nyar har aven dom andrats! Jag ska pa festival! :)
Jag checkar ut fran mitt kara hotellrum imorgon bitti vid 5.00 tiden och far skjuts av James kompisar som ocksa ska till festivalen. En riktig rakmacka. Far aven ordnat med talt och allt av mina kara vanner har i Melbourne :)


Har kommer lite bilder fran The Great Ocean Road:

(Mitt hotellrum till att borja med...)

De tolv apostlarna



"London Bridge"
som gick i tva bitar for 20 ar sedan... marklig historia. Googla pa den.



Smorblommor!



Vi tog en runda igenom en bit av en regnskog ocksa medans vi rastade benen. Mycket trevlig promenad :)



Ikvall ska jag slanga mig framfor tv:n och se pa (bl.a.) Brudens baste man som gar pa tv,
och ata...



... Tim Tam!
Jag sager bara; Ballerina, slang dig i vaggen!



Det var allt for mig nu, blir mer uppdatering efter festivalen nar jag ar tillbaka i Sydney!




HA ETT GOTT NYTT AR ALLIHOPA!
KRAAAAAM :)

H ♥ Skype

Ah vad underbart det var att prata med bade syster, Andrea och Tom imorse! Jag alskar Skype!
Har verkligen saknat att sitta och snacka om allt och ingenting... :)

For er som vill skypa:

[email protected]


:)

Imorgon ska jag aka till The great ocean road vilket ar en heldag 7.30 - 21.00. Ska bli valdigt intressant att se. Hoppas bara vadret inte suger. Det ar KALLT har nu. Ca 18 grader och blaser valdigtt kallt :/ Har fatt ont i halsen igen ocksa :( jag skyller pa AC:n i bussarna jag akt sista tiden. SA sjukt kallt att jag ligger och huttrar hela natten.. inte bra.

Ikvall ska jag bara avnjuta lyxen med att ha en TV rakt framfor nasan nar jag ligger nerkrupen i min sang pa mitt hotell! LYX :)



KRAM!

Cairns!



Snorkling i The Great Barrier Reef. Det ar som en helt ny varld att titta ner pa korallerna och fiskarna som
simmar runt i sin egna takt. Harmoiskt!



Jag simmade ikapp med en stor skoldpadda! Sa sooot!!



SkyRail upp till staden Kuranda :)


Rainforest









Cairns Lagoonen dar man plaskade runt i om dagarna. Harligt!



Jag gick forbi ett bageri som hade valdigt fina pepparkakashus, perfekt julklapp till familjen Steed, tankte jag.
En stor kartong blev raddningen for den 51 timmar langa bussresan. Den kom fram hel! :)

____________________________________________________________________________



The gang from Canberra! Julafton spenderades med att lyssna pa julsanger spelade pa orgel, valdigt maffigt. Dom spelade namligen med navarna och slog fram tonerna i de stora klockorna :)



Dom har svarta svanar pa andra sidan jordklotet!



 The GingerBread House :)



 War Memorial I Canberra.



Jim & Deborah!


Bokschi
(Eller hur han stavar sitt namn...)
ar varldens sotaste hund som gatt rakt in i hjartat pa mig!


Nu ska jag bege mig till tagstationer pa Findler Street och forsoka leta mig fram till mitt hotell!




"You are the most beautiful girl I know!!"

Sa har fina sms kan man fa mitt i natten om man ar blond, svensk och tjej! :P

Det ar tydlingen en drom for Australienska killar att gifta sig med svenskor, enligt Jim & Deborah.
Haha :)



Christmas in Canberra

GOD JUL ALLIHOPA EVERYBODY!
Fast nu ar julen over... ikvall ar det daremot lite Grill-fest hos Jim & Deborahs son och hans fru :) Mycket trevliga hela bunten!

Ja, det har varit en valdigt annorlunda jul detta aret for min del. Men jag har daremot lart familjen jag bor hos att svensk tradition ar Kalle Anka! Nu har dom 7 klipp av alla sma godbitar pa datorn :) Mission completed!
Massvis med god mat har det varit ocksa!

Lunch:
Kalkon
Grillad skinka
Potatis och pumpa i ugn
Broccoli och Hericot-verts
Vitloksbrod

Effterratt:
Christmas pudding med custard (en agg-sas med mjolk och lite annat i) Helt ok! Men puddingen var med som en fruktkaka an vad namnet utger.

Notter och annat hemgjort godis fanns samt mitt fina pepparkakashus som alla beundrade ! Vilket jag ssedan fick aran att sla sonder med en fint inslagen hammare :) Mer skane-pepparkakor an vanliga tunna pepparkakor smakade huset dock...

Bilder fran Cairns och julen kommer inom kort. Promise!

Det har varit en harlig upplevelse att fa fira jul med denna underbara familj! :) Jag fick till och med julklappar av dom! Till och med av deras barn och vanner som jag inte ens traffat! Alla hade dom en julklapp till mig med sig.. helt otroligt. Ett vackert halsband av familjen Steed (som jag bor hos) och sedan choklad och typiska Australien-godbitar. Bild kommer.

Jag kanner mig valdigt lyckligt lottad! :)



Idag har jag varit en svang in till Canberra och gatt runt i stan och pa deras War Memorial som ar ett slags museum och 'minneslund' till alla Australienare som stupat i olika krig. Usch, nar man gick dar blev man verkligen sorgsen. Det var coola utstallningsforemal men... nar man ser ett gammalt svart/vitt fotografi pa soldater - pojkar - sa ar det enda jag kan tanka pa "tittar jag pa en dod manniska nu?" Maste ju vara 7/10 pa en bild som dott i strid... Bla :/


Efter den visiten sa traskade jag till shopping centret ett bara meter bort och slog ihjal nagra timmar och ett par dollar pa lite klader och presenter till min familj! :)
Tror jag ska lamna resten av 'att kopa'-listan till Thailand ...


Ikvall kl 23:55 gar bussen till Melbourne. Nattbuss igen men detta ar nast-sista bussen jag aker med. WOHO!
Nu har jag 5 natter pa hotel framfor mig. 18kvm bara for mig sjalv. Inga andra backpackers, inga illaluktande rum utan AC eller bra ventilation, inga ackliga toaletter ... just me, myself and I.

Nu ar det dags for BBQ :)


Hoppas allas jul har varit bra!
Speak soon.




Buss igen ...

Dags att rora pa pokerna igen da! klockan slar snart 6.00 pa morgonen har och bussen lamnar Birsbane kl 6.30.
DOCK kan man inte ladda upp bilder pa denna dator av nagon dum anledning, sa det blir inga bilder fran Cairns denna gang heller :(

Nu ska jag ta mig sista biten ner mot Canberra, med ett byta i natt i nagon sketen liten stad nagonstans.
Jag hade nog den varsta dagen hittills i detta landet igar. Bussresan verkade aldrig ta slut och till raga pa allt sa fick vi en valdigt dalig chaffis sista 10 h...
Han korde fel, han stannade var annan timme for att ga och kissa och bussjaveln fick motorstopp 2 ganger (vilket sjalvklart inte var hans fel) och blev staende en timme pa en ode busstation. Vi blev tva timmar forsenade och usch vad jag ar less pa att aka buss nu! 32h ar inte lika roligt som det later.


Nu hoppas jag bara att dagens och morgondagens (jag kommer fram till Canberra 05.55 enligt Greyhound) ska ga galant.

Nu ska jag iallafall bo hos Jim & Deborah, som dom jag ska fira julen med heter. Det ska tydligen vara slakt och vanner dar och mja.. det ska bli skont att vara nara ngra 'bekanta' ett par dagar :)
Ni ska se min fina "julklapp" :P Den aker i en egen bananlada som sakerhet pa bussen. Jag har kopt ett jattefint pepparkakashus med fina dekorer och massa kakor i! Ni far se bild pa det sa fort jag kommer till en duglig dator... Men det kandes som en bra christmas-gift till nagra jag aldrig traffat men som bjuder in mig till deras hem for jul :)

Om vi inte hors igen innan imorgon, julafton, sa onskar jag er EN RIKTIG GOD JUL! Tro mig, jag ska titta pa Karl- Bertil Johnssons Jul pa YouTube.



PUSS & KRAM!


Juste, jag aker till Thailand ocksa :) 10 januari - 10 februari.


Ner for kusten igen

Morsning korsning! Klockan ar strax over 9 och det ar snart dags att checka ut har i Cairns.
Idag bar det av nerat landet igen... med buss sjalvklart :)

Jag ska aka ner till Brisbane for att sova dar en natt och sedan fortsatta morgonen darpa ner till Canberra for att fira jul med en familj som pappa ar bekanta med. Ska bli trevligt! :)

Dock tar hela denna strackan 51 timmar.
Jag lamnar Cairns idag kl 13.00 och ar framme i Brisbane kl 19.00. (30 timmar) WEEY!! Men det ar ocksa genom 3/4 av landet, allt som allt, jag ska resa. Med buss.
Enligt planerna ska jag ska vara framme pa Julaftonsmorgon. Dock har det regnar sa mkt i Queensland, som Nordostra delen kallas, att manga bussturer blivit installda pga av for mycket vatten pa vagarna. Det vill jag inte ska handa. For som jag sa tidigare; Regnar det i Australien, da regnar det.


Det kommer bilder fran Cairns-vistelsen snart, jag lovar! Jag har bara haft tillgang till en usel dator de senaste dygnen, that's why. men jag har massa go'bitar att dela med mig av :)

                                                        T.ex. som den har!




Stor kram fran Hunton och mig!


En liten instickare

Dagens Notis (forutom att jag nu ar i Cairns och lever i en enorm bassang med ett jazzband spelandes i bakgrunden. Bara paraplydrinken som fattas ... men man fick ej dricka i poolen) : Jag traffade nyss en kille pa mitt nya hostel och sag att han hade Bjorn Borg kallingar pa sig, sa jag tankte sjalvklart "Ah, en svensk!" Men sa var icke fallet. Han ar dansk och visste inte ens att Bjorn Borg var svensk... ?! Hm.






Whitsunday Islands

Woh! Det ar riktigt varmt har nu, men jag ska inte klaga! jag har i allafall borjat fa tur med vadret :)
Igar akte jag ut med en Rafting bat som gar sa jakla fort! Vi stannade tva ganger och fick snorkla och wow vad det ar vackert under ytan! Korallernas farger ar verkligen otroliga! Dock var det sjukt stora fiskar pa ena stallet! Hjalp! Haha, jag tror jag gick upp pa baten igen efter 5 minuter i vattnet :P
Jag ar 1) radd for djupa vatten och hav  2) simma mitt i fisk-stim (dom simmar ju rakt in i en!) och STORA fiskar. Inga hajar men dom var gigantiska i allafall. Bla.

Men det var forsta gangen jag snorklade och det var valdigt roligt, iallafall :)
Vi akte sedan vidare till Whitehaven beach och ja.. det racker med att ni ser bilderna.












Ikvall lamnar jag Airlie Beach for vidare busstur upp till Cairns. 2 natter ar inbokade och en bat tur ut till The Great Barrier Reef!



En observation: Australienska spraket ar sa mycket skonare att lyssna pa an brittiska eller amerikanska. Det ar liksom soft, chill.
Dialekten ar som ... ett par flipflop. Det ar No worries och bara chill :)

Have a good day, mates!

Noosa & Airlie beach

Noooooosa! Vilken harlig liten stad. En kvall, en natt och en dag har var helt perfekta. Har traffat skona manniskor och haft riktigt roligt, tagit en liten promenad i den extremt vackra Nationalparken som ligger direkt inpa vattnet. Sagolikt :)

Just nu haller jag hus i Airlie Beach, 15 timmars busstur uppat kusten fran Noosa. har haft en jattebra dag i den har lilla staden, ocksa! Det kanns som att man ar pa en lyxresort :P Hostlet ar frascht och man bor i sma hus 25m fran en stooor pool, ocksa kallad "Lagoon", som finns tillganglig for alla istallet for havet - man maste namligen ha wetsuit pa sig for att kunna 'overleva' ett dopp i det riktiga bla p.g.a Maneter.

Forra gangen jag skulle uppdatera med lite bilder och dylikt i Noosa sa satte sig internet pa tvaren, sa nu kommer bade gardagen och dagens bilder i ett.



Det satt en koala hogt upp i ett trad i Noosa Nationalpark.


Ar det inte vackert!? Noosa Nationalpark - Coast Walk.



Kokosnotter! Exotic Indeeed.



Imorgon gott folk, ska jag aka Ocean Rafting, vilket ar en supersnabb bat ut till Whitsunday Islands och kolla in bl.a Whitehaven beach samt snorkla! Kanns superduperbra detta :)



Nu ska jag dra mig ifran detta ackliga intrnet caf'e som stinker transfetter i form av pommes frittes. Nu luktar sakert mina nytvattade klader (det ar dyrt at tvatta pa hostel) bajs igen :( Livet ar hart ibland!


KRAM!

A little bit of ...

Surfers Paradise.   

                         


Byron Bay

Ah, Australien ar verkligen vackert! Fina landskap och fina strander!
Nu har jag precis checkat in pa mitt "Backpackers in Paradise", i Surfers Paradise.

Dessa tre dagarna jag varit i Byron Bay har varit jattebra :) I fredags gick jag direkt till stranden och stekte mig tills rod nyans - vilket fortfarande gor ont! Igar var det extremt regn som nastan fyllde hela hostlet hah, galet! Nar det regnar i Australien, da regnar det verkligen. No mercy! Och idag sondag, har jag surfat for forsta gangen i mitt liv! Det var AWESOME! :D

ca. 4 timmars slafsande i vatten och vagor som i allafall jag tyckte var stora. Instruktorerna verkade tycka att vi befann oss i en barnpool... MEN det var askul! Jag stod pa bradan minst 10 ganger och lyckades glida in mot stranden pa vagorna :) [Jag fick till och med berom ;)]


Imorgon kl 13.40 gar bussen upp till Noosa,som ocksa ligger vid 'Guldkusten'. Jag forsoker beta av de stader jag vill besoka pa vagen upp till Cairns :P och mina planer har andrats en gnutta fran vad som skrevs pa forra inlagget...

Det blir nog jul i Canberra hos pappas bekanta och ev. nyar i Melbourne med James eller i Sydney. Darefter blir det Thailand.


Inga bilder fran dagarna i Byron Bay dock. Men det var en valdigt liten stad, soft men liten.
Nu ska jag ta en promenix runt om i den nya staden jag kommit till, sen ska jag tillbaka till mitt hostel och sova. Utcheck kl 10.00 imorgon bitti igen!

Godnatt!♣



Heading north!

Idag, eller ikvall kl: 23.00, aker jag vidare med buss till Byron Bay. Forhoppningsvis ar inte vadret jattesunkigt, men antagligen ar det det...det vantas storm med blixt och dunder over hela kusten denna helg hah. Hur lyckas jag pricka in detta ovader i ett sa soligt land?!

Planen ar i allafall som sahar:

1) Byron Bay
2) Cairns
3) Fraser Island
4) Gold Coast
5) Melbourne - maste fa traffa James igen och saga hej da innan jag lamnar landet :P
[ 6) Sydney - Singapore ]
[ 7) Singapore - Phuket ]
8) Phuket - Sweden

 :D


OBS, vantar pa resultat fran Studera!! Saa nervos att jag skakar varje gang jag gatt in pa min sida och kollat. Puh!

Denna veckan har varit bra. Jag har vaccinerat mig - Twinrix - infor Asien (svindyrt att gora det har i Aussie :/ ), jag har kommit tillbaka till Sydney, traffat flera schyssta folk pa vagen och idag har jag shoppat!
:) Har t.ex kopt en jattefin armbandsklocka pa en marknad, $15 = ca.100 SEK


Juste! Igar nar jag var i Bondi sa gick vi pa stranden en stund och gick sjalvklart forbi "Lifeguards-huset", och dom hade precis last for dagen och det var en av dom som jag kande igen fran Tv-serien! Hah, SA COOLT! Tror han heter Ben... ;)

Fett nice :)
Jag tycker om Australien, dom stavar dessutom mitt namn ratt utan att ens fraga. 10 points!


Dag 10

I'm back i Syndey folks. Eller, kom faktiskt igar, tisdag, och bodde en natt pa det Hostel dar jag borjade resan hos. Men dar ar det ganska dyrt att bo sa nu har jag checkat in pa ett s u n k i g t  stalle vid Kings Cross och delar rum med tva fransyskor som tycker om att titta pa franska hogljudda serier :)

Nu ar jag ganska trott pa denna stad, hittar aldrig nagonting i butikerna (vilket kanske ar ganska positivt for min reskassa) men det ar trakigt! Men kopte mig ett dyrt linne idag i allafall. Harligt!
Ikvall, klockan ar strax 18.00 har, ska jag ner till Bondi beach - finally! :)
Inte bada men chilla och ga runt lite grann.


Imorgon kvall aker jag vidare till Byron Bay!
Kraam :)


Melbourne :)

Ja Melbourne, det ar dags att lamna dig.
Dessa fem dagar har varit jatte harliga :) Traffat underbara manniskor och haft valdigt roligt!

Det blev en "Hej-da-frukost" for mig och James imorse. Kanns trakigt att lamna honom faktiskt. Vi har haft sa roligt pa vara aventyr bland Koalorna och allt :) Men jag tror nog allt att vi ses igen, man kanske har funnit en van for livet..

Igar motte jag upp James och hans vanner och drog vidare till stranden, St Kilda, som ligger ca 10 minuter bort med sparvagnen. Det var SA varmt igar! Men vi borjade med att ata lunch och dricka lite svalkande till hans vanners band som spelade pa en pub brevid beachen. Efter detta kalas drog vi ner till stranden och till det nagot varmare vatten an forra gangen. Sedan blev vi kvar pa puben till ett aaasbra Afro-band som lirade! SA BRA!
 
                          





Afro-bandet pa Esplanaden, St Kilda.




Mycket snygga!



Fint avslut pa en harlig vistelse i Melbourne!




Melbourne.





Dom ar valdigt lika amerikanarna nar det galler julen. Det star snogubbar och tomtar och allt mojligt shit overallt.
Det ser bara sa FEL ut nar det inte finns nagon sno!!
Stupid Oz's.

Idag, mandag, har jag mest bara. forutom frullen med James, checkat ut fran mitt Hostel och vandrat runt pa stan. Och nyst. Tror jag nyst minst 25 ganger idag. Uscha! tjock och svullen i nasan ocksa :( NOT NICE.
Stackars den som satter sig brevid mig pa bussen upp till Sydney, haha.
Jag har fatt mig en fullbordad forkylning, tack vare valkomstvadret i Sydney forra veckan!
Jag ber till alla vadergudar som finns att solen ska skina i Sydney denna veckan! For min skull!

Men nu borjar det blir dags for mig att leta mig fram till Southern Cross, for det ar darifran bussen till Sydney gar. Lamnar Melbourne kl 20.00 stannar for nagra timmar mitt i natten i Canberra (yey!) och ankommer till Sydney 8.30 imorgon bitti. Weha!  ;)


Ha en harlig mandag dar hermma, antar att eran dag precis har startat!

KRAM!





Det blir aldrig som man tankt sig...

Hya, howsi goin?!

                     



 Igar fick jag kanna pa forsta solen har i Australien. Varmare sol har jag aldrig kant tror jag... ! Som att ligga i en ugn, bokstavligt talat. Och idag har varit den basta dagen hittills pa resan, helt perfekt och helt underbart!

Jag och James akte ut till Phillip Island och, waait for it...Klappade Kangoroooos!!! :D:D:D:D

I HAVE PAT AN KANGOROOOOO! IT WAS AWESOME!

Det fanns aven saaaa sota koalor som satt och kliade sig i rumpan, hah.. sag heelt lost ut :P
Vadret har varit utomordentligt helt underbart hela dagen. Solen har skinit och det har inte regnat en enda gang under hela dagen. NICE!


 

 

James!

:)

SOO CUTE! :)

Wollabe Kangoroo & me

Vi fick varsin pase med pelets att ge till djuren, they sure loved it!

Forsta doppet i Australien! SVINKALLT VATTEN! TYP VARRE AN SVERIGE.

 

Helt underbart att ga runt bland dom, sa sota!

 

Haha, I love it! The kid is just hangin' around :)

 

 

Det har varit en FET dag och jag tror minsann man har fatt lite farg ;)

Men, nu sitter jag pa mitt sunkiga Hostel dar jag ska sova en natt och ser att alla mina planer for imorgon och nasta vecka inte riktigt blir som jag tankt mig.


1) Jag har en flygbiljett Sydney-Cairns som jag ville flytta fram datumet pa, men som det ar forsent for att gora. SUCKS. Sa dar forlorar jag lite mer an 1000 SEK for ingenting. Avgangen ar namligen imorgon kl 8.45 och jag ar i Melbourne... (vilket leder till punkt 2..)


2) Greyhound bussarna som jag ska aka med hedan efter gar en pa morgonen och en pa kvallen, sa om jag aker om 30 min fran Melbourne skulle jag hinna med mitt flyg till Cairns. Men jag vill aka upp till Sydney imorgon kvall, men da ska bussen aka till Adelaide forst! Som ligger at helt fel hall och gor att bussturen tar 32 timmar istallet for 12! GAH.

 

Jag far helt enkelt bli kvar i Melbourne tills mandag kvall, for om jag aker en morgon-buss till Sydney kommer jag fram runt 22.00 och orka leta nagonstans att sova da... ?!

Pust. Det ar fett jobbigt att planera :P Blir aldrig som jag tankt mig anda!
Jag har i och for sig 9 200 km pa mitt Greyhound pass och det ar 3000km Sydney-Cairns sa jag kan ta bussen bade T/r inkl. bussen upp valfri dag fran Melbourne.. haha, sa har kul har jag om dagarna! :P


Imorgon blir det iaf beachen med James och hans vanner :) 

 ♣


Sol!

Det ar SOL i Melbourne! jag ar sa glad! Antligen!
Dock mottes jag av en tropisk storm nar jag klev av flyget igar eftermiddag, men efter nagon timma klarnade vadret upp sig.

Nu ar jag hos Aussie-boys familj som bor en liten bit utanfor sjalva staden, sa jag ska ta taget in till staden om ett tag for att mota upp Sara och hennes van plus en till Bajen-spelare som bott i Australien i ett ar. Ska bli kul :)
Jag har i allafall fatt tvatta mina klader (som borjade lukta unket efter allt regn!) och blivit behandlad som en prinsessa. Fick allting ordnat for mig med baddad sang, massa filmer och en komplicerad extern harddisk och ja.. maten hemlevererad av dom... ALLT.  Hah, tror jag sag 10 minuter av en film efter jag atit upp, sen sov jag som en stock resten av natten :P  DET VAR SKONT.
Jag har dock fatt ont i halsen av allt skitvader i Sydney:( Maste ga till en "Chemist" idag och kopa lite halstabletter..
Idag ska det bli 27grader varmt! Wop wop! Det blaser dock for kung och fosterland och ar lite molnigt meeen jag ska bli BRUN!
Kram :)

Dags att aka vidare :)

Klockan ar nu 9.17 pa morgonen har i Sydney och om 40 min ska jag checka ut fran mitt Hostel och bege mig till Sydney Airport for vidare transport till Melbourne!







Sydney Wild World bjod pa sota kangoroo's! Men tank att se dom live, maste forsoka ordna med ett sant mote. Pet a Kangoroo :) Sag ocksa sma sota koalor som satt och sov i varsit trad, men deras hoods var utomhus och det bokstavligt talat forsade ner regn, sa det blev inga bra bilder.. tyvarr.

 
Forsta dagen och ja, ni ser ju hur vadret ser ut. Men har star den i allafall - Sydney Opera House.


Jag aker nog tillbaka till Sydney nasta vecka igen, efter Melbourne (- och nar solen lyser over staden), jag har ett par strander att besoka innan jag kan kanna mig nojd med min visit i staden!
Manly Beach och Bondi Beach ar ett maste!

De tre dagarna jag varit i Sydney har det varit vandringar i stadens alla horn, lite shopping, lite fest och moten med mycket trevliga manniskor :) Det ar inte sa illa att resa ensam langre... men det ar sakert fran stad till stad och beroende pa vilka man traffar etc. Just nu ar jag bara glad att jag ar i Australien. Hah, helt sjukt ...


Nu tar min internet tid snart slut och det ar dags att checka ut.
Ha det gott allt folk!
Fler bilder kommer under resans gang :)


KRAM!






RSS 2.0