Ny vecka, nya aventyr!

Mandag 28/2 kl: 08.45
Woho! min forsta lon har kommit!
Det kanns sa bra att tjana pengar igen!
Och igar efter jobbet sa var det lite "Julfest" med jobbet och det var valdigt roligt, for som ny sa kanner man ju verkligen inte alla, sa detta var et trevligt och avslappnat tillfalle att prata sig runt omkring med folket man jobbar med. :)
Imorgon ska jag och nagra fler registrera oss for 5-manna inomhus fotboll! Det haller pa i 4 manader och ar som en slags cup/liga tror jag, match varje onsdag :) SKA BLI SA KUL!!
nu maste jag gora mig iordning for jobbet,
kraaam!

FREATELLI FRESSSSSH

Fredag 25/2 kl: 08.45
HEEEJ SVERIGE!
JAG HAR FATT JOBB!!!!! :D
WOOOOOOOOOOOHOOOOOOOOOOOOO!!!!
.
Jag ar sa lycklig just nu!
Dom ringde fran Fratelli Fresh, En fin, avslappnad och underbar Italiensk mataffar!
Det ar mest massvis av gronsaker och frukt, sa det ar sjukt manga koder att lara sig, men det ar sa roligt att vara dar och tjejerna som jobbar dar ar underbara :)
Igar, torsdag, var min forsta dag och jag trivs verkligen! Dagarna ar SJUK langa dock, 9.00-21.00 (beroende pa hur snabbt det gar att packa ner allt och bara ner till kylrummet efter stangning 20.00) men det ger mycket pengar och har i detta landet ar det loning varje vecka :)
.
Men, innan jag ens kan fa lon sa maste mitt Tax File Number komma pa posten, och dom sager att det kan ta upp till 28 dagar :/ NOT COOL.
Idag jobbar jag och aven lordag, sondag och pa sondag efter jobbet ar det Julfest for personalen - 3 manader efter :P


Allt flyter pa sa bra just nu! :D
Men nu ska jag gora mig redo att....... AKA TILL JOBBET! ;)
Puuss&kraaam !

Sunny day.

Tjohej Sverige!
Det ar nu sondag kvall har i Marrickville, Sydney, och dagen har varit mycket trevlig, solig, varm och rolig.
Ben och jag borjade dagen med frukost med hans familj pa ett cafe har i Marrickville. Vi satt flera timmar och hade det trevligt i hettan. Idag har det varit runt 35grader varmt och solen steeeekte, sa var lilla trip in till stan (dar det var nagon slags Gay-festival) blev kortvarig - det blev istallet Beachen! Svalkande dopp i Coogee, som ligger ca 30 minuters bilresa fran dar vi bor. Ungefar som Bondi Beach men mycket mysigare, tycker jag :)
Imorgon ska jag pa introduktions mote hos Fundraising-stallet, vilket ska bli lite intressant!
Vi far se vad mer denna vecka skall bringa!
Skot om er alla i snokladda Sverige :)

EarthTV.com

God morgon varlden!
Klockan har precis slagit 9:00 och jag har atit frukost och tanker over hur jag ska fordela denna dagen.
Jag har ocksa blvit slagen av tanken att jag inte har frusit fotterna, fingrarna eller fatt ont i nasan av kyla detta aret! Dom visar namligen vader och bilder fran olika stader i varlden pa TV just nu, och i Tyskland var det VITT, och jag sag att det var -10 grader i Stockholm ocksa...
Har i Sydney regnar det denna morgon. Trist, tris, trist! Jag som tankte ta cykeln in till stan idag istallet for att kopa tagbiljetter...Hmpf. Jag tankte aka in och kolla runt pa lite jobb, se om jag hittar nagra att ansoka till.
Igar ringde dom fran en "Fundraising"-organisation som jag skickade in min ansokan till tidigare pa morgonen, och vi pratade lite och imorgon ska jag komma in pa intervju :)
Aven fast det ar ett sant jobb dar man star och raggar i ett kopcenter och forsoker fa folk att lyssna, sa ar detta om "environmental-issues", vilket jag kanner ar valdigt spannande!
Det ar inte sakert att jag fatt jobbet an, det ar en gruppintervju imorgon formiddag sa ska dom valja ut vilka som passar. Det galler med andra ord att horas och synas.


Jag ska lasa pa om olika miljo-fragor idag, det kandes inte lika latt att diskutera amnet pa engelska som pa svenska markte jag igar. Bast att komma val forberedd!
Ha en fin..natt?


En ny vecka i Sydney

4/2 kl 15:25
Det har varit en bra helg har i Sydney.
Efter att vi inforskaffade en cykel i lordags sa var Ben och jag hemma hos hans foraldrar en svang och akte sedan vidare till ett Go-Kart Race mitt ute pa landsbygden. Vi stannade inte mer en 30 minuter dar hah, men det var lite kul att vara dar i allafall...
Igar, sondag, tog vi oss en cykeltur efter att vi stadat och justerat bromsarna pa min nya cykel. Vi hamnade i nowhere (A.k.a Rockdale) som ligger soder om Sydney och Marrickville dar jag bor.
Detta ar Bob och Nick :)
Bilderna jag tog pa Ben och mig blev inte snygga nog att laggas upp pa denna sida, sa ni far noja er med dessa pojkar!


Idag har jag agnat hela dagen at att soka jobb. Sa trakigt och nedstammande. Verkar inte fa napp nagonstans i denna stad :/ Har delat ut CV i shoppingcentret som ligger ett stenkast fran dar jag bor, men i pirncip ingen behover anstalla just nu, och om dom val sager "kolla pa var hemsida sa hittar du vart det behovs" sa ar hemsidans ansokningsformular 10 sidor lang och man ska skriva in precis det som star i ens CV (?!) WHYYYY. Kan man inte bara fa bifoga sitt CV i safall??? Urk.
Kram och wish me luck!

Jag ar med cykel!

12/2 kl 12:30
Hej Sverige!
Och forlat att det gatt sa lang tid mellan inlaggen igen!
Har inte riktigt funnit motivationen att skriva denna veckan. Men det har varit bade bra och daliga dagar denna veckan, jag har inte fatt napp pa nagot jobb annu, sa det ar trakigt, men ska fortsatta leta! Var pa ett cafe igar och provjobbade i ett par timmar ... inte kul, och jag ska inte jobba dar. Det kandes som om mn var Askungen sjalv! (Forsta delen, utan balen)
Men idag ar det lordag och Ben och jag har precis varit och kopt mig en cykel! En second hand shop hade ett par herrcyklar, sa vi kopte en till mig for $55 :) Valdigt sexig maste jag saga...
Neon gul och neon rosa, that's the spirit!


Senare idag ska vi ivag och se ett Go-kart race, vilket jag aldrig har varit pa, sa det ska bli kul!
Jag traffade aven tva stycken svenska tjejer fran Trollhattan oigar nar vi var ute och svangde, sa vi byte nummer och ska kanske traffas ikvall igen! :)
Nu ar det dags att aka till Ben's hus och sedan vidare till racingen. Ha en bra helg Sverige, horde att det hade snoat igen ;p
KRAM!

Back in the city!

3/2 kl: 13.10
Sadar ja, da var man tillbaka i Sydney igen! Varmt och kvavt som sjutton, sa flakten star och snurrar framfor nasan pa en dygnet runt :P
Jag landade i Sydney i tisdags  morse efter en somnlos natt pa flygplanet, tror inte jag sov 10 minuter ens :/
Men allting gick bra i vart fall. Bara lite strul med in-checkningen i Phuket, Olika stavningar av mitt efternamn (Osterberg eller Oesterberg) pa visum, pass och biljetten gjorde att dom fick ringa till Australien och kontrollera stavning och sen ordna till sa det blev ratt stavat pa diverse papper som man behover for att bli tillaten in i Australien. Precis detta som hande pa Arlanda nar jag forst akte ivag. Dumma resebyra som skriver fel pa visum och biljett!
Men men, jag kom ivag i allafall och nu ar jag inne pa tredje dagen. Jag har verkligen inte gjort sa mycket alls dessa dagar. Tagit sovmorgon och ordnat med bilder harifran Australien och Thailand och skrivit ett CV pa engelska - sa man kan soka lite jobb! Ar lite osaker pa utformningen pa CV:t just nu, sa ska vanta tills Ben kommer hem idag sa ska han fa kasta en sista granskande blick pa det, sen ska jag skicka :)
Imorgon, fredag, ska vi ut pa 90's club! DET ska bli roligt! Och pa lordag ska vi ut med nagons bat och chilla. Kanns som det kommer bli en bra helg!
Den har kontinenten verkar vara "hela havet stormar" nar det kommer till vader. Det har gatt en cyklon genom nordostra kusten, dar jag var innan jul - bl.a Cairns. Nyss var/ ar det oversvamningar pa samma omraden, som sedan har rort sig nerat landet, medan har i Sydney ar det inte ett moln pa himlen och 40 grader varmt. Cairns ligger i och for sig 300 mil fran Sydney, sa... det ar ju en bit. Stort land detta!
Jag ar glad att inte jag har fastnat i nagot ovader an. Nu ar det dags att borja rora lite pa sig, ta en promenad kanske!
Sor Kraaam!

RSS 2.0