Höstvinter.

Hösten och vintern här är blöt. Hela april månad var genomsur, de första veckorna i maj var bättre. Varma och strålande sol men nu till slutet spöregnar det i princip varje dag.
Varje gång jag bestämmer mig för att tvätta börjar det regna. Och slutar aldrig regna på ett par dagar heller, för den delen. Så nu har kläderna hängt ute på linan i hopp om att bli torra i två dagar... och det bara fortsätter att regna. Regna, regna , regna.
Jag önskar att jag hade mina fina gummistövlar nu!!!
'
Så här såg träden ut för några veckor sedan. Himlen var blå och solen var varm.


Tjoho!

Nu har vi köpt våra flygbiljetter till Europa! :D
Vi åker Sydney - Rom T/r  så flyger vi Ryanair eller något annat billigt till Sverige och till Spaninen där vi ska på bröllop innan vi åker tillbaka till Sydney.
Tjoho Vad glad jag är!
14/8-26/9 blir vi i Europa.
God kväll Sverige, vi ses snart!

Hej å hå!

Man blir ju helt knasig i skallen av att försöka hitta billigt och bra pris på ett nedrans flyg hem. Och dessutom ett bra datum! Jag ändrar datum varje vecka känns det som. Det som lät som en bra plan då visar sig vara en dålig plan nu osv. Just nu ser det ut som att jag och Ben åker tillsammans till Sverige omkring den 17/8 och tillbaka till Sydney den 29/9...
Planen var en H E L T annan för bara två dagar sen... haha. Och allt styrs såklart av pengar. Så vi får väl se om dagens plan blir den som genomförs om en vecka sisådär!
Idag har jag dessutom nackspärr :( Det gör ont!!!

Soliga dagar!

Snart ska vi flytta till en FIN lägenhet närmare stan! Wehoo!
den 3/6 är datumet. Ska bli underbart!
Det som har hänt sedan sist jag skrev här är att jag har haft tre svenska lektioner! Jag har tre stycken engagerade och intresserade av att kunna tala det svenska språket, och det är faktiskt ganska roligt att lära ut. Men dock väldigt energikrävande... måste jag få säga.
Än så länge har det gått bra och dom verkar nöjda med mig!
I helgen är vi bjudna på kalas! :D Min svenska vän Julia, från Trollhättan, fyller 21 år till helgen, så det ska bli grillat, cocktails och massa annat skoj.
Vädret är underbart just nu. Påminner lite om tidig svensk höst när himlen är klarblå, solen fortfarande värmer och vinden är lite kylig. Men fint är det.
Jag har också börjat planera min hemresa till sommaren lite mer... ingen biljett köpt än, men det kommer i sinom tid.
Ska bli UNDERBART att komma hem igen. Kommer att vara 8 månader sedan jag åkte då på ett ungefär, jag saknar så mycket!! :)

 

Jag fick även i mig en smarrig Belgisk våffla i helgen som var.

Mums fillibaba! ♣


Brum brum!

 

Vi körde Go Kart igår kväll! Premiär för mig men inte för racing familjen Jagger. Ben, hans bror och hans far är alla bilfanatiker och har tävlat och vunnit och allt mellan himmel och jord. Jag själv tyckte mest bara det var kul att få köra, haha.

 

 


Nytt från Down Under

Tisdag idag och jag har bara en sak planerad - prov jobba ikväll.
Resten av dagen blir långsam och vilsam. Har dock disk och städ som borde göras, men än så länge finns ingen energi för det. Är man förkyld så är man.
Vädret är fint idag, så jag bör gå på en promenad i alla fall.
Har börjat titta på lite kurser att läsa inför nästa år också, hittat två där man blir Personlig Tränare, och det är ett delmål av min framtida karriär. Det kostar dock mer här än i Sverige, men inte farligt mycket. Så det får gå :)

 

 

Lite bilder från helgens utflykt till Manly.

 

 

 

 

 

 

See you!


Oh yeaaah

Oj oj oj vad populär min svenska kurs är! Det bara trillar in mail efter mail med intresserade folk! HJÄLP. Haha.
Det är bara så svårt att börja planera in för möten med dom... i eftermiddag ska jag på arbetsintervju på en restaurang så om jag få det jobbet vet jag vilka dagar jag är ledig etc. men just nu har jag dålig uppfattning om hur var och när.
Sedan är det också lite läskigt att kontakta alla och verkligen göra kursen med dom. Men i stort sett alla intresserade behöver lära sig från grunden, så får börja med de vanligaste och viktigaste fraserna så de kan uttala och förstå - sedan gå över till stavning och skrftliga. Är det bra tror ni????
Ja, detta blir spännande detta!
GO SWEDEN!

Sydney life

Pizza toast till lunch!
Åh vad jag LÄNGTAR till Sverige nu!! Ska bli så underbart att komma hem och träffa alla igen! :)
Och i och med att Ben kommer med mig så har jag gjort en liten lista med utflyktsmål som vi ska turista runt på:
  • Stockholm m. Djurgården och söderort
  • Märsta -Sigtuna-Uppsala
  • Drottningholm och kanot/kajakpaddling
  • Gränna
  • Göteborg m. Liseberg och kanske lite skärgård
  • Stockholms skärgård
  • (Öland - förhoppningsvis)
Och det finns säkert mycket mer - tipsa gärna! :)
Wiiie! ska bli så kul att få visa mitt land så han får se vackra Sverige och får tankarna om isbjörnar och permafrost ur hjärnan!
Nu är det dags att ta sig in mot stan.
Tjillivippen!





Glöm inte lyssna på Veronica Maggios nya platta.
Kung!

Learn Swedish!

Hah, nu ska ni få höra på något roligt!
I helgen tog vi en kaffe med Ben's föräldrar och kom in på det svenska språket och att det inte finns någon Svenska-kurs i Sydney. Då kläcktes ideen att jag skulle ha privatlektioner på svenska!
Så på kvällen la jag upp en annons på www.gumtree.com.au och det har trillat in 10 mail som är intresserade och sidan har haft över 120 visningar!! :D
Det har dock tagit mig ett par dagar att komma underfund med hur jag ska gå till väga nu när det är så pass många som vill delta, men jag har sagt $15 för 1 timme och $20 för 1½ timme. Kan nog bli skoj detta! :)
Ikväll blir också kvällen som vi ska boka flyget! ska bli skönt att få det gjort.
Här har ni min annons!
→  http://sydney.gumtree.com.au/c-Community-skills-language-swap-Learn-Swedish-W0QQAdIdZ279112762
Kram!

RSS 2.0